2012-08-21 17:10:21
Φωτογραφία για Ένα παγκόσμιο αθλητικό γεγονός στην Τρίπολη
Ο Δήμος Τρίπολης, σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Χιονοδρομίας και τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Τριπόλεως, διοργανώνει τον αγώνα Παγκοσμίου Κυπέλλου ROLLER SKI 2012 από τις 24 έως και τις 26 Αυγούστου.

Η Τρίπολη θα υποδεχθεί και θα φιλοξενήσει 80 αθλητές, πρωταθλητές όλοι στην κατηγορία τους, οι οποίοι αγωνίζονται στις εθνικές ομάδες ROLLER SKI της χώρας τους.

Οι χώρες που συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο ROLLER SKI είναι:

Γερμανία, Λευκορωσία, Ρωσία, Γαλλία, Ιταλία, Λιθουανία, Σουηδία, Ρουμανία, Ελλάδα.

Το πρόγραμμα των αγώνων:

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο κέντρο της Τρίπολης.

Παρασκευή 24 Αυγούστου (Έναρξη αγώνων 18.00)

Ανάβαση από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό στον Άγιο ΘεόδωροΣάββατο 25 Αυγούστου (18.00 προκριματικοί, 19.15 τελικοί)

Sprint: oδός Αγίου Κωνσταντίνου – πλατεία ΆρεωςΚυριακή 26 Αυγούστου (Έναρξη 09.30 το πρωί)


Αγώνας 15χλμ. μέσα στην πόλη σε κυκλική διαδρομή: πλατεία Άρεως/ ΔΑΚ Τρίπολης, οδός Καλαβρύτων/ πλατεία Άρεως

Για όσους θέλουν να γνωρίσουν ή να μάθουν περισσότερα για το ROLLERSKI, παραθέτουμε τα παρακάτω στοιχεία:

Τα πρώτα rollerskis κατασκευάστηκαν στα μέσα της δεκαετίας του '30 στην Ιταλία και τη Βόρεια Ευρώπη. Στις αρχές της δεκαετίας του 1950, όταν το σκι αντοχής άρχισε να εξελίσσεται, η ανάγκη για καλή προετοιμασία τους θερινούς μήνες μεγάλωσε. Σε όλο τον κόσμο, από το 1950, έως 1.970 άτομα πειραματίστηκαν με τα σκι πάνω σε τροχούς.

Στη δεκαετία του 1970 άρχισαν να πραγματοποιούνται και οι πρώτοι αγώνες. Στην αρχή τα rollerskis κατασκευάστηκαν με έναν τροχό μπροστά και δύο τροχούς πίσω. Σιγά – σιγά εξελίχτηκαν στη σημερινή μορφή - με δύο ρόδες - με τον Ιταλό Paolo Miorin και το περίφημο Skirollo του να θεωρείται ως ο εφευρέτης αυτής της καινοτομίας.

Οι αγώνες άρχισαν να γίνονται διεθνείς και η ανάγκη για σοβαρή εποπτεία αυξήθηκε. Γύρω στο 1985 η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Rollerski ιδρύθηκε και το πρώτο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα οργανώθηκε στην Ολλανδία το 1988.

Η ανάπτυξή του προκάλεσε την FIS (Federation Internationale de Ski) το 1992 να ενσωματώσει το νέο αυτό άθλημα στην οικογένειά της. Οι πρώτοι Παγκόσμιοι Αγώνες έγιναν στη Χάγη, το 1993, από τη FIS, ενώ τo πρώτο Παγκόσμιο πρωτάθλημα πραγματοποιήθηκε στις 30 Αυγ. - 3 Σεπ. 2000 στην Ολλανδία. Η μεγαλύτερη διεθνής διοργάνωση - το παγκόσμιο πρωτάθλημα- διοργανώνεται πλέον κάθε δύο έτη, ενώ επίσης διοργανώνονται κάθε χρόνο - από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο, περίπου 5-10 παγκόσμια κύπελλα στην Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη.

Στη χώρα μας αποτελεί ένα από τα επίσημα αθλήματα Ε.Ο. Χιονοδρομίας, η οποία διοργανώνει κάθε έτος αγώνες τόσο του εθνικού πρωταθλήματος (4-6 αγωνίσματα) σε πόλεις όπως ο Βόλος, το Μέτσοβο, η Νάουσα, τα Τρίκαλα, ο Ροδολίβους και η Θεσσαλονίκη, όσο και διεθνούς επιπέδου (παγκόσμια κύπελλα) με ιδιαίτερη επιτυχία. Ο πρώτος εθνικός αγώνας rollerskis πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη από τον τοπικό σύλλογο (ΕΟΣ Θεσ/κης) το 1990.
24wro
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ