2012-08-21 12:32:03
Φωτογραφία για Γιατροί δεν πάνε σε επαρχιακά νοσοκομεία
Εγκύκλιο για την πρόσληψη 400 επικουρικών γιατρών, διαφόρων ειδικοτήτων και μονοετούς θητείας, αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα το υπουργείο Υγείας. Μάλιστα, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος κάλεσε τους γιατρούς να  ανταποκριθούν στην πρόσκληση για εργασία, καθώς οι προηγούμενες προκηρύξεις που είχαν εκδοθεί δεν έτυχαν της αναμενόμενης ανταπόκρισης.

«Είναι μια καθιερωμένη πρακτική να προσλαμβάνουμε επικουρικούς γιατρούς, οι οποίοι θα διατεθούν κυρίως στην περιφέρεια, όπου υπάρχουν μεγάλες ανάγκες.

Αναμένουμε με τις προσλήψεις να αντιμετωπιστούν προβλήματα των νοσοκομείων της Λαμίας, της Λάρισας, των Σερρών κ.ά. και επικαλούμαι την ευαισθησία των γιατρών να ανταποκριθούν διότι προηγούμενες προκηρύξεις στις συγκεκριμένες περιοχές απέβησαν άγονες», δήλωσε ο κ. Λυκουρέντζος.

Την ίδια στιγμή νοσοκομειακοί γιατροί, γιατροί του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας αλλά και φαρμακοποιοί ζητούν την καταβολή των καθυστερημένων δε-δουλευμένων τους και προειδοποιούν για αναστολή της συνεργασίας τους με το Ταμείο.Χθες, η Ενωση Γιατρών του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) αποφάσισε τη μετάθεση της ημερομηνίας έναρξης της αναστολής συνεργασίας με τον ΕΟΠΥΥ για τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου, «δίνοντας χρόνο στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Μάριο Σαλμά να τιμήσει τις υποσχέσεις του για πλήρη αποπληρωμή κλινικών και εργαστηριακών γιατρών»
. Οι γιατροί κάνουν λόγο για χαοτικές, ελλιπείς και αποσπασματικές πληρωμές του ΕΟΠΥΥ, προσθέτοντας ότι παραμένουν επί μία διετία απλήρωτοι για την εργασία τους στα Ταμεία που πλέον έχουν υπαχθεί στον ΕΟΠΥΥ. Τα οφειλόμενα ποσά από τα ασφαλιστικά ταμεία προς τους γιατρούς ξεπερνούν τα 570.000.000 ευρώ, για τα έτη 2010 και 2011.

Επίσης οι γιατροί αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων από τις αρχές Σεπτεμβρίου εάν δεν υπάρξει έως τότε σαφές χρονοδιάγραμμα για την αποπληρωμή των παλαιοτέρων χρεωστουμένων και τη διαδικασία αποπληρωμής κάθε μήνα λειτουργίας των συμβεβλημένων γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ