2012-08-21 08:39:03
Φωτογραφία για Η τεχνολογία μπορεί να φέρνει και δυστυχία... αναφέρει αναγνώστης
…Και όμως μπορεί να συμβεί. Τη σημερινή εποχή πολλοί νέοι διαθέτουν i-phone,laptops.Καθημερινά σερφάρουν στο internet, κάνουν check-in, βγάζουν φωτογραφίες και κάνουν αμέσως upload.

Είναι συνέχεια μέσα στο fb, στο twitter ή στο foursquare. Κανείς αναρωτιέται αν αυτά τα άτομα αισθάνονται μοναξιά? Αν αυτά τα άτομα νιώθουν πραγματικά μόνα? Η απάντηση είναι μάλλον καταφατική. Βλέπεις γύρω σου νέα παιδιά που το μόνο που τους νοιάζει είναι η εικόνα τους, το τι πιστεύουν οι άλλοι για εκείνους. Επιδεικνύουν οι άντρες τους κοιλιακούς τους, κοπέλες φωτογραφίζονται συνέχεια και περιμένουν τα likes για να πάρουν την επιβεβαίωση ότι αρέσουν, ότι αξίζουν πείτε το όπως θέλετε. Η κατάσταση ξεπερνάει μερικές φορές τη λογική και δεν ξέρεις πώς να φερθείς σε αυτά τα άτομα που στην ουσία είναι τόσο απρόσωπα. Έχουμε φτάσει σε σημείο μέσα από check-in να εντοπίζουν άτομα που τους ενδιαφέρουν ερωτικά και να πηγαίνουν δήθεν τυχαία να τα συναντούν εκεί που κάθονται οι πρώτοι
. Συγχωρήστε με αλλά αυτό είναι ψυχοφθόρο και άρρωστο. Ένας φυσιολογικός άνθρωπος δεν φέρεται έτσι. Όπου πάνε κάνουν και check-in π.χ. σε ακριβά εστιατόρια ,σε clubs δηλώνοντας ότι πίνουν ασταμάτητα, ακόμα και στο σπίτι τους κάνουν check-in.Πιο πολύ τους νοιάζει να επισημάνουν τον εαυτό τους ότι είναι κάπου παρά η παρέα τους ή ο/η σύντροφος τους.Αυτή την τρέλα μπορούμε να την σταματήσουμε και αν ναι πως? Δεν ξέρω αν υπάρχει μια ουσιαστική και αποτελεσματική λύση…. Πάντως αν ως κοινωνία δεν κάνουμε κάτι, τότε με τέτοιο εθισμό θα καταλήξουμε μόνοι μας και στις δύσκολες στιγμές η τεχνολογία δεν συμπαραστέκεται γιατί ο άνθρωπος δεν αντικαθίσταται.

Αναγνώστης
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ