2012-08-20 23:19:04
Φωτογραφία για Άγιος Ιωάννης Πύργου: Ζητούν την επέμβαση των ΕΚΑΜ
Υπογραφές για την πάταξη της εγκληματικότητας με την επέμβαση της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.)... συγκέντρωσαν οι κάτοικοι του Αγίου Ιωάννη Πύργου και των γύρω περιοχών, τρομοκρατημένοι και αγανακτισμένοι από τα καθημερινά κρούσματα ληστειών, κλοπών και διαρρήξεων στα σπίτια και στις επιχειρήσεις τους που πολλές φορές συνοδεύονται και από τον ξυλοδαρμό των γεροντότερων.

Τα μέλη της «Εθνικής Δράσης Ηλείας», αφουγκραζόμενα την αγωνία των κατοίκων, που καθημερινά?τρέμουν να βγουν από τα σπίτια τους, φοβούμενοι μια ακόμα επίθεση από ομάδα περιθωριακών αθιγγάνων-ρομα που ζει στην περιοχή, ανέλαβαν την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση της εκδήλωσης - συγκέντρωσης κατά της εγκληματικότητας. Η εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό του επικεφαλής της Εθνικής Δράσης Χάρη Μιχαλακόπουλου που ενημέρωσε τους κατοίκους για την προσπάθεια της Εθνικής Δράσης να βοηθήσει στην πάταξη της εγκληματικότητας, ενώ κάλεσε τους εκπροσώπους των τοπικών φορέων αλλά και τους κατοίκους του Αγίου Ιωάννη, τουΣκουροχωρίου, των Λαστεΐκων, των Βυτινεΐκων, των Γρανιτσεΐκων και της Μυρτιάς, να πάρουν το λόγο, να εκφράσουν την αγωνία τους και να προτείνουν λύσεις αν επιθυμούν, που θα συμβάλουν στην αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας
. Σύντομη παρέμβαση έκανε και ο πρόεδρος του Αγίου Ιωάννη Γιάννης Καλόφωνος, αναφερόμενος στις ενέργειες που έχει κάνει ο δήμος Πύργου προς αυτή την κατεύθυνση, οι οποίες ωστόσο δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα σε βάθος χρόνου. Σημείωσε μάλιστα ότι οι κάτοικοι, εξακολουθούν να νιώθουν απροστάτευτοι κι αυτό πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει.

Η Εθνική Δράση Ηλείας, πρότεινε τη συγκέντρωση υπογραφών των κατοίκων των παραπάνω κοινοτήτων, προκειμένου να ζητηθεί η επέμβαση των ΕΚΑΜ και να απομακρυνθούν από την περιοχή τα κακοποιά στοιχεία και όσοι καθημερινά δημιουργούν προβλήματα στους κατοίκους. Λύση που «χειροκροτήθηκε» από τους κατοίκους που συμμετείχαν στη συγκέντρωση, οι οποίοι?σπρώχνονταν για να υπογράψουν πρώτοι, ελπίζοντας ότι με αυτή την πρωτοβουλία και προσπάθεια, θα μπορέσουν κάποια στιγμή να κυκλοφορούν στο χωριό τους χωρίς να φοβούνταικαι θα ανοίγουν τις πόρτες και τα παράθυρα των σπιτιών τους, που τώρα είναι κλειδαμπαρωμένα από τον φόβο μιας νέας επίθεσης από περιθωριακές ομάδες τσιγγάνων-ρομά.

patrisnews.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ