2012-08-20 19:19:34
Φωτογραφία για Kοντά στα σπίτια η φωτιά στην Παραβόλα Αγρινίου
Δύσκολη εξακολουθεί να είναι η κατάσταση στην Παραβόλα Αγρινίου, καθώς η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα σε δασική έκταση στην... περιοχή του Αφράτου εξακολουθεί να μαίνεται λόγω των θυελλωδών ανέμων.

Αν και αρχικά φαινόταν να περιορίζεται η πυρκαγιά, εξαιτίας των ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, η πυρκαγιά αναζωπυρώθηκε κάνοντας την κατάσταση ιδιαίτερα επικίνδυνη, ενώ η ατμόσφαιρα που επικρατεί από τους καπνούς είναι αποπνικτική. Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας Αγρινίου έχουν ενισχυθεί και από άλλες περιοχές ενώ επιστρατεύτηκε και ένα αεροπλάνο Καναντέρ το οποίο επιχειρεί αυτή τη στιγμή μαζί με δύο Πεζετέλ από την Τριχωνίδα.

Αξιέπαινη είναι και η προσπάθεια των εθελοντών κατοίκων της περιοχής οι οποίοι καταβάλουν προσπάθεια για να βοηθήσουν στην κατάσβεση Προς το παρόν δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές ενώ αν και υπάρχει μια σχετική ύφεση, οι άνδρες τις πυροσβεστικής παραμένουν επιφυλακτικοί.


Οι τελευταίες πληροφορίες, θέλουν τη φωτιά να βρίσκεται περίπου 200 μέτρα από σπίτια με κατεύθυνση προς τα δύο μοναστήρια. Καπνοί έχουν «πνίξει» τον κάμπο μέχρι το Αγρίνιο, ενώ οι φλόγες είναι πάνω από το χωριό.

Οι δρόμοι έχουν αποκλειστεί από την αστυνομία, ενώ τα αεροπλάνα άρχισαν λίγο πριν τις 19.00 το απόγευμα, ρίψεις προς το χωριό, καθώς οι εστίες προς Περιστέρι και Αφράτο είναι ακόμα ενεργές.

Σημείωνεται πως το δύσβατο της περιοχής, καθιστά σχεδόν δύσκολη τη συμμετοχή εθελοντών.

aerasnews.gr/ agrinionews.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ