2012-08-20 14:13:03
Φωτογραφία για Προς το παρόν δεν… παγώνουν οι μαθητές της Ξάνθης
Αποθέματα σε πετρέλαιο θέρμανσης για 2-3 μήνες έχουν στο σύνολό τους οι σχολικές μονάδες της Ξάνθης, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις όπου τα ...αποθεματικά θα κρατήσουν ζεστούς τους μαθητές μέχρι και τα Χριστούγεννα.

Αυτό ξεκαθαρίζει ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης, κος Σάββας Μελισσόπουλος, ο οποίος μιλώντας στο ThrakiToday.com δηλώνει πως «έχει γίνει συνετή διαχείριση των οικονομικών από τις τέσσερεις σχολικές επιτροπές της Π.Ε. Ξάνθης με αποτέλεσμα να δοθεί προτεραιότητα στη θέρμανση των σχολικών μονάδων και όχι σε δευτερεύουσες ή τριτεύουσες εκπαιδευτικές ανάγκες». Όπως σημειώνει μάλιστα ο ίδιος μέχρι στιγμής δεν υπάρχει πρόβλημα επάρκειας στο πετρέλαιο θέρμανσης, ωστόσο δεν αποκλείεται να παρατηρηθούν προβλήματα.

«Μέχρι στιγμής έχουμε πάρει την πρώτη δόση της επιχορήγησης για το 2012. Ωστόσο εάν η δεύτερη ή η τρίτη δόση μας έρθουν κουτσουρεμένες και δεδομένου ότι η τιμή του πετρελαίου αυξάνεται διαρκώς τότε ναι πολύ πιθανόν να υπάρξει σοβαρό πρόβλημα με τη θέρμανση των μονάδων». Στο σύνολό τους οι σχολικές μονάδες της Ξάνθης χρησιμοποιούν πετρέλαιο για τη θέρμανσή των κτηριακών τους εγκαταστάσεων αν και υπάρχουν περιπτώσεις όπου χρησιμοποιούνται είτε αερόθερμα είτε ακόμη και ξυλόσομπες.


Τέλη Αυγούστου τα βιβλία….

Στις 28 Αυγούστου αναμένονται φέτος τα βιβλία να φτάσουν στις σχολικές μονάδες της Ξάνθης, μετά και την αλλαγή του οργανισμού έκδοσής τους. «Φέτος τα βιβλία που θα φτάσουν στην αποθήκη μας θα είναι τοποθετημένα σε δέματα ανά σχολική μονάδα και δεν θα επικρατεί το χάος των προηγούμενων χρόνων, οπότε θα απαιτείται λιγότερη εργασία για τη διανομή τους στις σχολικές μονάδες. Ήδη έχουμε συνεννοηθεί με τις σχολικές επιτροπές ώστε αυτοκίνητα να αναλάβουν τη διανομή των βιβλίων στα σχολεία» σημειώνει ο κος Μελισσόπουλος.

Υπενθυμίζεται πως οι δάσκαλοι έχουν προκηρύξει απεργία με το καλημέρα της νέας σχολικής χρονιάς και ξεκινούν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις στις 12 Σεπτεμβρίου, στις οποίες συμμετέχουν και οι δάσκαλοι της Ξάνθης.

thrakitoday.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ