2012-08-19 21:37:32
Φωτογραφία για ΧΙΟΣ: Ο παράδεισος φλέγεται! [ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ]
Στάχτη το 33% από τα μαστιχόδενδρα

Συγκλονιστικές εικόνες και βίντεο βιβλικής καταστροφής από τον παραδεισένιο νησί της Χίου, που οι πύρινες γλώσσες μετέτρεψαν σε κόλαση Οι πυροσβέστες καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες, κατάφεραν την τελευταία στιγμή να κρατήσουν έξω από το χωριό των Αυγωνύμων τις φλόγες και έτσι αυτές σταμάτησαν στα πρώτα σπίτια έξω από το χωριό.

Παρόλα αυτά στάχτη έγιναν αγροικίες και καλλιεργήσιμες εκτάσεις μέσα στον κάμπο των Αυγωνύμων με τους κατοίκους να κάνουν λόγο για ολοκληρωτική καταστροφή.

Την ίδια ώρα το 1/3 περίπου των μαστιχόδενδρων έχουν καεί, την περίοδο που ξεκινά η συγκομιδή.

Όπως αναφέρει και η ηλεκτρονική έκδοση www.politischios.gr 65.000 στρέμματα είναι ο πρώτος απολογισμός του καταστροφικού έργου της πυρκαγιάς που σε λίγες ώρες κλείνει 24 ώρες από την έναρξή της. Αυτή είναι η πρώτη επίσημη εκτίμηση του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, έτσι όπως εκφράστηκε στη σύσκεψη φορέων που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου και τελείωσε τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας.

Την ίδια ώρα πολλά είναι να εν εξελίξει μέτωπα σε όλη τη Χίο με κυριότερο αυτό του Κοντυλόπου και των Αυγωνύμων ενώ από τύχη σώθηκε η Ελάτα αφού τελευταία στιγμή το πύρινο μέτωπο άλλαξε φορά και απομακρύνθηκε από το χωριό.
planet-greece
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ