2012-08-19 15:12:23
Φωτογραφία για ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟ... ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΟ!
Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ πρέπει να δώσει άμεσα απαντήσεις στους γρίφους που δημιουργούνται λίγο πριν την «ερυθρόλευκη» πρεμιέρα.

Ο Ολυμπιακός έχει το πληρέστερο και πλουσιότερο ρόστερ σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες της Super League. Ομως μία εβδομάδα πριν από την έναρξή της και κοντά στις 25 μέρες πριν από τη σέντρα του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Λεονάρντο Ζαρντίμ έχει να επιλύσει αρκετά προβλήματα.

Αρχικά το να φτιάξει την ομάδα του με τις τελευταίες προσθήκες, δίχως να την έχει δοκιμάσει στην τελική της μορφή ούτε σε ένα φιλικό.

Μία νέα άμυνα (με τον Κοντρέρας μέσα και τον Λυκογιάννη να είναι πίσω από τον Χολέμπας στα αριστερά), νέο κέντρο και επίθεση δίχως τον Μιραλάς, αλλά με παίκτη-μεταγραφή.

Δεν είναι να κτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο, αλλά πια μετά το σημερινό φιλικό κάθε λάθος μετράει.

ΜΙΡΑΛΑΣ

Να βρεθούν τα γκολ του Βέλγου

Ο Ζαρντίμ δεν δούλεψε με τον Μιραλάς στην προετοιμασία. Στα περσινά DVD τον είδε. Μάλλον δεν περίμενε ότι θα τον έχει φέτος. Το ζήτημα είναι να βγει παίκτης που θα καλύψει την επιθετική συγκομιδή του πρώτου σκόρερ του περσινού πρωταθλήματος. Ο Μήτρογλου είναι η προφανής απάντηση που πέρυσι είχε κοντινό αριθμό (16-20) τερμάτων με τον Βέλγο. Οτι έχουν άλλο ρόλο και θέση ουσιαστικά μέσα στο γήπεδο είναι μια άλλη υπόθεση. Για αυτό, άλλωστε, αναζητείται παίκτης από τον Ολυμπιακό.

ΚΟΡΜΟΣ

Αλλαξε πολύ σε σχέση με πέρυσι

Ο Ολυμπιακός έχει μεγάλο και πλούσιο ρόστερ. Είναι το φαβορί και για φέτος. Οπως και να έχει, όμως, ξεκινά τη νέα χρονιά έχοντας όχι μόνο νέο προπονητή (Ζαρντίμ αντί Βαλβέρδε), αλλά και πολλές αλλαγές. Μέλμπεργκ, Μαρκάνο, Ορμπάιθ, Μακούν, Μιραλάς και για καιρό ακόμη ο τραυματίας Αβραάμ πέρυσι αποτελούσαν στα περισσότερα ματς τη μισή βασική ενδεκάδα. Ο Πορτογάλος τεχνικός στήνει την ομάδα από την αρχή δίχως αυτούς, αλλά η προσαρμογή στα νέα δεδομένα δεν είναι απλή υπόθεση.

ΦΟΥΣΤΕΡ

Θα βρεθεί ρόλος για τον παίκτη-κλειδί;

Λόγω τραυματισμού έχασε όλη σχεδόν την προετοιμασία. Για την ακρίβεια δεν τον είδαμε σε φιλικό. Με τον Βαλβέρδε είχε θέση πίσω από τον φορ και κάποιες φορές μάλλον ανεπιτυχώς στα άκρα της επίθεσης. Τώρα με τον συνωστισμό από τη μέση και μπροστά υπάρχει μεγάλο «ερωτηματικό» για το πού και πώς θα χωρέσει ο Ισπανός, που τα δύο τελευταία χρόνια έδωσε λύσεις με τους χώρους που άνοιγε και (κυρίως) με τα 12 (πρόπερσι) και 10 (πέρυσι με plus το νικητήριο γκολ στον τελικό του Κυπέλλου).

ΚΕΝΤΡΟ

Θα παίξει με ένα ή με δύο αμυντικά χαφ;

Το στυλ του Ορμπάιθ επέτρεπε στον Βαλβέρδε να τον βάζει δίπλα στον Μανιάτη και να έχει και κάθετη μεταβίβαση. Τώρα με Φέισα - Μανιάτη η μπάλα δεν πάει μπροστά.

Με τους δύο καθαρόαιμους αμυντικούς μέσους μέσα μένει μια θέση μπροστά τους. Μασάδο ή Γκρέκο; Κι αν παίξει και ο Πορτογάλος (μέσα δεξιά) και ο Ιταλός (μέσα αριστερά) είτε ο Ελληνας είτε ο Σέρβος είναι εκτός. Κανείς δεν έχει συμβόλαιο βασικού, αλλά όλοι μαζί δεν χωράνε. Αυτόματα, αλλάζει και το σύστημα ΕΞΤΡΕΜ

Ευχάριστος(;) πονοκέφαλος

Αν ο αντι-Μιραλάς παίζει όπως αναμένεται (και) στα άκρα, λογικά στην επίθεση θα είναι αυτός μαζί με Τζεμπούρ και Μήτρογλου. Αυτόματα μένουν έξω οι Αμπντούν, Φετφατζίδης, Βλαχοδήμος, που λογίζονται ως ακραίοι. Από τους μεσοεπιθετικούς με τον επικείμενο συνωστισμό θέμα δημιουργείται με Τάτο και (τον υγιή) Ιμπαγάσα. Παράλληλα ψάχνει θέση και ο Πάντελιτς, ενώ ο Ντιόγο είναι ήδη ξένο σώμα. Ολοι οι καλοί χωράνε και (πώς) δεν γκρινιάζουν;
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ