2012-08-18 17:32:02
Φωτογραφία για Αναταράξεις στη Φιλανδία μετά τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών upd…
Εν αμφιβόλω τίθεται πλέον η παραμονή του Φιλανδού υπουργού Εξωτερικών στην κυβέρνηση συνασπισμού της Φιλανδίας, μετά τις δηλώσεις του στην Daily Telegraph ότι η χώρα του προετοιμάζεται για τη διάλυση της Ευρωζώνης. Μιλώντας στο Reuters, ο Φιλανδός υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, δήλωσε ότι οι θέσεις που διατύπωσε ο Ερκι Τουομιόχα, δεν απηχούν σε καμία περίπτωση την θέση της κυβέρνησης. Η Φιλανδία, τόνισε ο Αλεξάντερ Σταμπ, είναι 100% αφοσιωμένη στο Ευρώ.

«Θέμα χρόνου η διάλυση της ευρωζώνης» (Φινλανδός υπουργός Εξωτερικών)

Σε δηλώσεις του στη βρετανικής Daily Telegraph ο Φινλανδός υπουργός Εξωτερικών, Ερκι Τουομιόγια, δηλώνει ανοιχτά ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα πρέπει να προετοιμάζονται για μια ενδεχόμενη διάλυση της ευρωζώνης. Ο Φιλανδός ΥΠΟΙΚ δηλώνει πως οι Φινλανδοί αξιωματούχοι έχουν προετοιμαστεί για την διάλυση της ευρωζώνης με ένα «επιχειρησιακό σχέδιο για κάθε ενδεχόμενο»
. «Δεν υπάρχουν κανόνες για την έξοδο από το ευρώ, είναι μόνο θέμα χρόνου. Είτε ο Νότος ή ο Βορράς θα αποχωρίσουν γιατί ο ζουρλομανδύας αυτού του νομίσματος έχει φέρει δυστυχία σε εκατομμύρια ανθρώπους και καταστρέφει το μέλλον της Ευρώπης», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εξωτερικών της Φινλανδίας. «Είναι η απόλυτη καταστροφή. Έτσι όπως πάμε θα μείνουμε χωρίς χρήματα. Όμως κανείς στην Ευρώπη δεν θέλει να φύγει πρώτος και να πάρει την ευθύνη», υπογράμμισε και πρόσθεσε πως η διάλυση της ευρωζώνης θα μπορούσε να κάνει ισχυρότερη την Ευρωπαϊκή Ένωση.«Αυτό δεν είναι κάτι που προωθούμε στην Φινλανδία, ούτε η ίδια η κυβέρνηση. Όμως πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Η διάλυση της ευρωζώνης δεν σημαίνει το τέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα μπορούσε να κάνει την ΕΕ να λειτουργεί καλύτερα», κατέληξε ο Τουομιόγια

greekfinanceforum.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ