2012-08-18 08:57:03
Φωτογραφία για Ρ.ΚΑΡΑΤΖΙΤΣ: Θέλει μάρτυρα τον Παπούλια στη Χάγη
Ο πρώην πολιτικός ηγέτης των Σέρβων της Βοσνίας Ράντοβαν Κάρατζιτς ζήτησε χθες από τους δικαστές του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για την πρώην Γιουγκοσλαβία να καλέσουν να καταθέσει στη δίκη του ο Ελληνας Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, σύμφωνα με κείμενο που υπέβαλε στο δικαστήριο ο κατηγορούμενος.

«Υπάρχουν βάσιμοι λόγοι που μας κάνουν να πιστεύουμε ότι ο Πρόεδρος Παπούλιας έχει πληροφορίες που μπορούν να υποστηρίξουν πραγματικά» την υπόθεση του κατηγορουμένου, προστίθεται στο κείμενο.

Ο πρώην πολιτικός ηγέτης των Σέρβων της Βοσνίας κατηγορείται για γενοκτονία, εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας για το ρόλο που διαδραμάτισε στον πόλεμο της Βοσνίας (1992-1995), κατά τον οποίο έχασαν τη ζωή τους 100.000 άνθρωποι και εκτοπίστηκαν 2,2 εκατομμύρια.

Η υπεράσπιση του πρώην πολιτικού ηγέτη των Σέρβων της Βοσνίας προτείνει ο Κάρολος Παπούλιας να κληθεί να καταθέσει στο διεθνές δικαστήριο στις 26 Μαρτίου του 2013.

Ο πρώην πολιτικός ηγέτης των Σέρβων της Βοσνίας ο οποίος συνελήφθη στο Βελιγράδι το 2008 θεωρεί, σύμφωνα πάντα με το κείμενο της υπεράσπισης, ότι η κατάθεση του Προέδρου της Ελλάδος θα συμβάλει στο να αποδειχθεί η αθωότητά του στην υπόθεση του βομβαρδισμού της αγοράς του Σεράγεβο, στις 5 Φεβρουαρίου του 1994, από τον οποίο έχασαν τη ζωή τους 67 άνθρωποι.
enikos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ