2012-08-16 12:11:03
Φωτογραφία για Χ.Α.: Διατηρούνται πάντα οι θετικές τεχνικές ενδείξεις πριν αρχίσει και πάλι το Χ.Α. να ανεβάζει στροφές
«Μια από τα ίδια», ενδέχεται να είναι ο τίτλος της σημερινής συνεδρίασης, με το τζίρο να παραμένει στα γνωστά τραγικά επίπεδα, κάτι το οποίο σε καμία περίπτωση δε μας εκπλήσσει.

Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό ότι τη Τρίτη η αγορά είχε το μικρότερο τζίρο όχι μόνο της χρονιάς, αλλά και των τελευταίων 10 ετών, κάνοντας ένα ακόμη ρεκόρ, με δεδομένο ότι ο ΓΔ βρίσκεται πάντα κοντά στα χαμηλά 2 δεκαετιών. Πέραν όλων των παραπάνω, οι τεχνικές ενδείξεις είναι πάντα θετικές, όσο ο ΓΔ βρίσκεται υψηλότερα συγκεκριμένων επιπέδων, με πιθανότητες να έχουμε σύντομα και ειδικά όταν θα αρχίσουν και πάλι οι όγκοι συναλλαγών να αυξάνονται, μια κίνηση προς τις επόμενες σημαντικές μακροπρόθεσμες αντιστάσεις. Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά τη διαγραμματική εικόνα των δύο βασικών δεικτών (ΓΔ και Τραπεζικός Δείκτης), έχουμε τα ακόλουθα:

ΓΔ

Με οριακή πτώση 0,23% έκλεισε την Τρίτη ο ΓΔ, στις 621,77 μονάδες
. Τίποτα το καινούργιο στη διαγραμματική εικόνα του δείκτη, με το γεγονός της παραμονής του δείκτη υψηλότερα των πολύ σημαντικών επιπέδων των 590 – 600 μονάδων να κρίνεται εξαιρετικά θετικό, αφού όπως έχουμε αναφέρει αυτό το γεγονός συμβάλει στη συνεχή βελτίωση της διαγραμματικής εικόνας και ανοίγει το δρόμο για μια κίνηση προς τις επόμενες σημαντικές μακροπρόθεσμες αντιστάσεις, στα επίπεδα των 655 – 665 μονάδων (πραγματικά πολύ ισχυρές αντιστάσεις, τα πράγματα θα γίνουν υπερβολικά δύσκολα σε αυτά τα επίπεδα - απαιτείται σημαντική αύξηση τζίρου για διάσπαση αυτών των επιπέδων). Απλά θα επαναλάβουμε, όπως και σε κάθε σχόλιο μας, ότι σε περίπτωση διάσπασης και αυτών των επιπέδων (φυσικά με επιβεβαίωση), ο επόμενος μεγάλος στόχος θα είναι τα επίπεδα των 680 – 700 μονάδων, όπου και βρίσκεται ο ΚΜΟ 200 ημερών (καθώς και ένα από τα σημαντικότερα επίπεδα – από το monthly chart!!!) και των 720 – 730 μονάδων (πολύ σημαντική μακροπρόθεσμη αντίσταση – εβδομαδιαίο διάγραμμα - διάσπαση όλων των παραπάνω επιπέδων - απίστευτα δύσκολη διαδικασία - θα είναι η μεγαλύτερη ένδειξη αναστροφής της αρνητικής μακροπρόθεσμης τάσης, μετά από αρκετά χρόνια!!!).

Τέλος, σε περίπτωση επιδείνωσης της διαγραμματικής εικόνας και επιστροφής του δείκτη χαμηλότερα των 590 – 600 μονάδων, θα αυξήσει εκ νέου κατακόρυφα την πιθανότητα επιδείνωσης της διαγραμματικής εικόνας. Χαμηλότερα των 590 μονάδων, οι επόμενες στηρίξεις είναι στα επίπεδα των 560 – 565 μονάδων (σημαντικές στηρίξεις – το τελευταίο ανάχωμα πριν χαθούν οριστικά οι θετικές τεχνικές ενδείξεις), 550 μονάδων (αδύναμη στήριξη), 530 μονάδων (αδύναμη στήριξη) και 500 – 520 μονάδων (σημαντικές στηρίξεις).

Τραπεζικός Δείκτης

Με πτώση 0,51% έκλεισαν την Τρίτη οι τραπεζικές μετοχές, με το δείκτη αυτών, στις 202,06 μονάδες, με τον προβληματισμό μας να μεγαλώνει όσο ο δείκτης βρίσκεται χαμηλότερα των πολύ σημαντικών επιπέδων των 210 – 220 μονάδων. Πιο συγκεκριμένα, θυμίζουμε ότι όσο ο δείκτης βρίσκεται χαμηλότερα αυτών των επιπέδων, η τεχνική εικόνα αφενός παραμένει προβληματική, αφετέρου επιδεινώνεται, με τον κίνδυνο μιας ξαφνικής μεγάλης πτώσης. Όσον αφορά τις επόμενες στηρίξεις, έχουμε τα επίπεδα των 200 μονάδων (αδύναμες στηρίξεις), 190 μονάδων (αδύναμες στηρίξεις), 180 μονάδων (μέτρια στήριξη), 170 μονάδων (μέτρια στήριξη), 160 – 165 μονάδων (μέτρια στήριξη), 150 – 155 μονάδων (μέτρια προς σημαντική στήριξη) και χαμηλότερα στα επίπεδα των 140 – 145 ευρώ (πολύ σημαντικές στηρίξεις).

Από την άλλη πλευρά, το στοίχημα είναι πάντα μια αντίδραση, επιστροφή και σταθεροποίηση υψηλότερα των 210 – 220 μονάδων, κάτι το οποίο θα συμβάλει στη βελτίωση της διαγραμματικής εικόνας και την απομάκρυνση του εξαιρετικά αρνητικού σεναρίου, όπως αναφέραμε παραπάνω. Όσον αφορά τις επόμενες αντιστάσεις, στην περίπτωση του θετικού αυτού σεναρίου, έχουμε τα επίπεδα των 240 – 245 μονάδων (μέτριες αντιστάσεις), 260 μονάδων (αδύναμη αντίσταση) και 270 - 280 μονάδες (οι πρώτες πολύ σημαντικές – μακροπρόθεσμες – αντιστάσεις – εβδομαδιαίο διάγραμμα).

greekfinanceforum.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ