2012-08-15 21:12:40
Φωτογραφία για ΣΤΗΝ ΟΤΤΑΒΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΗ ΜΕΡΚΕΛ...
Στην Οττάβα καταφθάνει σήμερα το απόγευμα  η Άνγκελα Μέρκελ, προκειμένου να συναντήσει τους Καναδούς συμμάχους της, τονίζουν συνεργάτες του Καναδού πρωθυπουργού Στίβεν Χάρπερ.

Μετά από  αποτυχημένες προσπάθειες των...

δύο ηγετών να προβούν σε διμερείς συνομιλίες, στα περιθώρια των G8, αλλά και του ΝΑΤΟ, η Γερμανίδα καγκελάριος κανόνισε να πραγματοποιήσει 24ωρη επίσκεψη στον Καναδά, αμέσως μετά τις διακοπές της.

Η καγκελάριος της Γερμανίας θα γίνει δεκτή στην επίσημη καλοκαιρινή κατοικία του πρωθυπουργού, στη λίμνη Χάρινγκτον του Κεμπέκ. Ο Στίβεν Χάρπερ θα συζητήσει το θέμα της κρίσης του ευρώ, καθώς και τη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μεταξύ Καναδά και Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Είναι γνωστή η θέση του Καναδά ότι δεν προτίθεται να συνεισφέρει στο ΔΝΤ για την κρίση της Ευρωζώνης, πολιτικοί όμως παρατηρητές επισημαίνουν ότι ίσως ο Καναδός πρωθυπουργός υποχωρήσει και αναθεωρήσει τη θέση του αυτή, καθώς φαίνεται ότι η κρίση στην Ευρωζώνη θα έχει σύντομα αντίκτυπο και στην Καναδική οικονομία.

Επίσης οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν για το θέμα της Συρίας, καθώς και για τον κίνδυνο απόκτησης πυρηνικών όπλων από το Ιράν.
24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ