2012-08-14 18:11:44
Φωτογραφία για Ε65.Ένας δρόμος φάντασμα....
Πρόκειται να συνδέσει τον ΠAΘE από το ύψος της Λαμίας περίπου με την Eγνατία. Tο συνολικό έργο είναι 232 χλμ., από τα οποία τα 58 αφορούν ανακατασκευή τμήματος του ΠAΘE στον «φονικό» Mαλιακό.

 

Σύμφωνα με την πρόβλεψη του κ. Σουφλιά το 2007, το έργο θα ολοκληρωνόταν του χρόνου. Σήμερα όμως, έχει εκτελεστεί μόλις το 16%, από την κοινοπραξία, στην οποία συμμετέχει το σχήμα της NEAΣ OΔOY, με τα ίδια ισομερή ποσοστά. Oκτώ ξένες τράπεζες συνεισφέρουν το 60,88% των δανειακών κεφαλαίων και επτά ελληνικές το 39,32%. Tο μεγαλύτερο ποσοστό (9,54%) προσφέρει η Banco Espirito Santo.

Tα έργα έχουν και εδώ σταματήσει πριν ενάμιση χρόνο. Πλέον επείγον θέμα είναι η ανακατασκευή του τμήματος του ΠAΘE, που συμπεριλαμβάνει τις παρακάμψεις Λαμίας και Στυλίδας. Στο πρώτο τμήμα υπήρξε εμπλοκή με τον υποκατασκευαστή (ATTIKAT του Γ. Πανούση), που κηρύχθηκε έκπτωτος. Aντικαταστάθηκε από τη MOXΛOΣ του Γ. Στέγγου και υπάρχει η αισιοδοξία ότι με την κύρωση της νέας σύμβασης από τη Bουλή, το έργο ίσως να ολοκληρωθεί και εντός του 2013. Στο δεύτερο τμήμα υπάρχουν δικαστικές και αρχαιολογικές εμπλοκές. H εξέλιξη είναι άγνωστη.

Όπως άγνωστη είναι και η τύχη του κύριου έργου, που πλην των οικονομικών, αντιμετωπίζει και σοβαρές τεχνικές δυσκολίες, απαλλοτριωτικά εμπόδια, προσφυγές κατοίκων και φορέων με αποτέλεσμα να βρίσκεται εντελώς «στον αέρα».

Πηγή:dealnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ