2012-08-14 12:48:27
Φωτογραφία για «Αν έρθετε σε επαφή με Αρειανούς, να με ενημερώσετε!»
Επικοινωνία του Μπαράκ Ομπάμα με τη NASA

Χαλαρό ήταν το κλίμα στην τηλεφωνική επικοινωνία του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα με τη NASA, όπου ο Ομπάμα, αστειευόμενος, ζήτησε από τους επιστήμονες να τον ενημερώσουν αν βρουν ίχνη ζωής στον Κόκκινο Πλανήτη.

«Αν έρθετε σε επαφή με Αρειανούς, θα ήθελα να με ενημερώσετε. Ασχολούμαι με πολλά άλλα επείγοντα θέματα, αλλά πιστεύω πως αυτό θα έχει προτεραιότητα. Ακόμα και αν πρόκειται για μικρόβια, θα έχει ενδιαφέρον», είπε χαρακτηριστικά ο Ομπάμα σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τη ΝΑΣΑ.

Το Curiosity προσεδαφίστηκε στον Άρη την περασμένη εβδομάδα, αναζητεί ίχνη ζωής στον πλανήτη και θα συλλέξει πληροφορίες για μια ενδεχόμενη επανδρωμένη αποστολή στο μέλλον.

Ο αμερικανός πρόεδρος επισήμανε πως χάρη στην αφοσίωση των επιστημόνων της ΝΑΣΑ, το Curiosity προσέλκυσε την προσοχή εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλον τον κόσμο.

«Θέλω απλώς να σας συγχαρώ.Κάνατε μια εξαιρετική δουλειά και μας κάνατε όλους περήφανους. Είστε τα παραδείγματα της αμερικανικής τεχνογνωσίας στην επιστήμη και τον τομέα της μηχανικής», κατέληξε ο Ομπάμα.

ΠΗΓΗ: newsbeast.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ