2012-08-14 12:24:04
Φωτογραφία για Ενα βήμα πριν τις συλλήψεις
Θέμα ημερών ο εντοπισμός τους, εκτιμούν αξιωματικοί της Αστυνομίας Το πιθανότερο είναι να έχουν εγκλωβιστεί στο νησί, περιμένοντας να χαλαρώσει ο κλοιός

Ενα βήμα πριν από τον εντοπισμό των κακοποιών που το πρωί της Παρασκευής δολοφόνησαν εν ψυχρώ τον 54χρονο οδηγό ταξί, ύστερα από ληστεία σε τράπεζα της Πάρου, εκτιμούν ότι βρίσκονται οι Αρχές. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του «Εθνους», οι αξιωματικοί έχουν καταλήξει στα στοιχεία ταυτότητας των δύο από τους τέσσερις δράστες και θεωρούν ότι ο εντοπισμός τους είναι θέμα ημερών.

Την ίδια ώρα, μέσα σε κλίμα συγκίνησης, κηδεύτηκε χθες ο 54χρονος Δημήτρης Μίχας. Οπως προέκυψε από την ιατροδικαστική εξέταση, ο επαγγελματίας οδηγός που προσπάθησε να εμποδίσει τη διαφυγή των ληστών, δέχθηκε στο σώμα του τέσσερις σφαίρες, από τις οποίες θανατηφόρα στάθηκε αυτή που τον χτύπησε στον λαιμό...

Τα στοιχεία που βρέθηκαν από αστυνομικούς και πολίτες στον τόπο του εγκλήματος, αλλά και η ανάλυση των δεδομένων από τις κάμερες κλειστού κυκλώματος που κατέγραψαν την πράξη και την πορεία των δραστών υπήρξαν καθοριστικά για την εξέλιξη των ερευνών
. Οι ειδικοί της Ασφάλειας που έσπευσαν στο νησί των Κυκλάδων συνέλεξαν όλα τα υλικά που βρέθηκαν σε ένα τζόκεϊ, σε ένα μαντίλι και -κυρίως- σε ένα καρτοκινητό που φέρεται να ανήκουν στους δράστες.

Εμπρηστική επίθεση με βενζίνη σημειώθηκε στα γραφεία του δημοτικού συνδυασμού της Χρυσής Αυγής στο Παγκράτι

Εκείνο όμως που φαίνεται ότι υπήρξε καθοριστικό ήταν η σύνδεση του αυτοκινήτου που έκαψαν οι κακοποιοί, το οποίο είχε χρησιμοποιηθεί σε ληστεία που είχε γίνει τον Νοέμβριο του 2010 σε πολυκατάστημα στο Ελληνικό.

Με Τέσσερις σφαίρες πυροβόλησαν και σκότωσαν οι ληστές του υποκαταστήματος της Alpha Bank στην Πάρο τον 54χρονο ταξιτζή Δ. Μίχα, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση

Από τις μέχρι στιγμής εκτιμήσεις, υψηλόβαθμοι αξιωματικοί κάνουν λόγο για συμμορία Αλβανών κακοποιών, που έχει πραγματοποιήσει πολλές ληστρικές επιθέσεις τον τελευταίο χρόνο, ενώ δεν αποκλείεται να συνδέονται και με τη ληστεία τράπεζας στις Σπέτσες στις 16 Ιουλίου. Οπως έδειξαν και τα λάθη που έκαναν, η σπείρα δεν φαίνεται να έχει δεινές επιχειρησιακές ικανότητες, αλλά κινούνται βάσει σχεδίου που τους βοηθά να ξεγλιστρούν από τις Αρχές.

Σε σχέση με το πού κρύβονται οι δράστες, οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι το πιθανότερο σενάριο είναι να βρίσκονται ακόμη εγκλωβισμένοι στην Πάρο, περιμένοντας να χαλαρώσει ο αστυνομικός κλοιός που έχει σχηματιστεί σε βάρος τους. Υπενθυμίζεται ότι στις Κυκλάδες έχουν σπεύσει δυνάμεις και αξιωματικοί της ΔΙΑΣ και από την Αθήνα.

ΠΩΣ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

«Κλειδί» για τις έρευνες η ληστεία το 2010 σε πολυκατάστημα στο Ελληνικό

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, που μελέτησαν το υλικό από τις κάμερες και άκουσαν τις καταθέσεις των αυτοπτών μαρτύρων, οι δράστες τοποθετούνται στην ηλικιακή κατηγορία των 30-40.

Υπολογίζεται ότι έφτασαν στο νησί τρεις ημέρες πριν από τη φονική ληστεία και για τον λόγο αυτό, διεξάγεται σαφάρι ελέγχων για να εντοπιστεί κάποιος που ενδεχομένως να είδε το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε στη ληστεία: ένα Opel Corsa με σκούρα τζάμια, το οποίο χρησιμοποίησαν οι δράστες στη φονική ληστεία και μετά το παράτησαν αφού πρώτα το έκαψαν στην περιοχή του Αμπελά, ανάμεσα σε Υστέρνι και Νταμουλή.

«Βάση» για την εξαγωγή των συμπερασμάτων της Ελληνικής Αστυνομίας αποτελεί η ληστεία που σημειώθηκε το 2010 στο Ελληνικό, όπου είχε χρησιμοποιηθεί ξανά το συγκεκριμένο ΙΧ. Μετά τη ληστεία στο πολυκατάστημα, οι ληστές είχαν εντοπιστεί κατά τη διαφυγή τους από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και ύστερα από καταδίωξη συνελήφθη ο ένας από τους δύο δράστες. Ηταν ένας Αλβανός υπήκοος, ο οποίος σήμερα βρίσκεται φυλακισμένος στον Κορυδαλλό. Ο συνεργός του είχε διαφύγει με το αυτοκίνητο που κάηκε τώρα στον Αμπελά.

Σημειώνεται ότι ο Αλβανός που είχε συλληφθεί τότε, είχε αρνηθεί να ομολογήσει οτιδήποτε για την ταυτότητα του συνεργού του, ο οποίος σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις της Αστυνομίας φαίνεται πως πρωταγωνίστησε στην αιματηρή ληστεία της Πάρου.
ethnos.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ