2012-08-12 16:17:19
Φωτογραφία για Αντίο Λονδίνο, γειά σου Ρίο
Την Ολυμπιακή Φλόγα αποχαιρετά απόψε το Λονδίνο, δίνοντας την σκυτάλη στο Ρίο ντε Τζανέιρο για τους Αγώνες του 2016.

Η αυλαία των Αγώνων θα πέσει στις 23:00 (ώρα Ελλάδας), σε μία τελετή που αναμένεται να παρακολουθήσουν 80.000 άνθρωποι εντός του σταδίου και περίπου 900 εκατομμύρια από τους καναπέδες τους σε όλο τον κόσμο.

Η τελετή, που τιτλοφορείται «Μια Συμφωνία Βρετανικής Μουσικής» θα έχει διάρκεια 3,5 ώρες και θα λάβουν μέρος 4.000 εθελοντές και γνωστά ονόματα της μουσικής, μεταξύ των οποίων οι Spice Girls, George Michael, Blur και Madness.

Σύμφωνα με την Daily Mail, άλλοι καλλιτέχνες που αναμένεται να συμμετάσχουν είναι ο Eric Idle, που θα τραγουδήσει το τραγούδι των Μonty Python "Always Look on The Bright Side of Life", ενώ οι David Jason και Nicholas Lyndhurst θα εμφανιστούν φορώντας τα κοστούμια των Μπάτμαν και Ρόμπιν αντίστοιχα.

Επίσης, τον δικό του ρόλο θα έχει και ο Βρετανός κωμικός Russell Brand, τέως σύζυγος της Katy Perry.


Στο Ολυμπιακό Στάδιο θα στηθούν μίνι εκδοχές σημαντικών μνημείων και τοποθεσιών του Λονδίνου. Όπως η γέφυρα της πόλης, ο καθεδρικός ναός του Αγίου Παύλου, το Μπιγκ Μπεν και το «London eye». Όλα αυτά θα είναι καλυμμένα από χαρτί εφημερίδας, πάνω στο οποίο θα υπάρχουν αποσπάσματα από λογοτεχνικά έργα.

Το πρόγραμμα σήμερα περιλαμβάνει πάντως τελικούς σε αρκετά αγωνίσματα όπως βόλεϊ και πόλο ανδρών, Μαραθώνιο, τελικούς σε πυγμαχία και πάλη, ποδηλασία και πένταθλο γυναικών.

Στο μπάσκετ η Ρωσία επικράτησε 81-77 της Αργεντινής και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ του Λονδίνου.

«Έσπασαν» καρδιές στο φινάλε με τους «γκαούτσος» να κρατούν την τύχη τους στα δικά τους χέρια αλλά ένα λάθος στην επίθεση έδωσε την ευκαιρία στην ομάδα του Μπλατ να φτάσει στην νίκη. Εκπληκτική εμφάνιση από τον Σβεντ με 25 πόντους, τους περισσότερους από αυτούς στα τελευταία κρίσιμα λεπτά (διαβάστε περισσότερα εδώ)

Στον Μαραθώνιο, ο Στέφεν Κίπροτιχ από την Ουγκάντα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο καθώς κάλυψε τα 42.195 μέτρα σε δύο ώρες, οκτώ λεπτά και ένα δεύτερο. Το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε ο Κενυάτης, Αμπελ Κιρουϊ και το χάλκινο ο συμπατριώτης του, Γουίλσον Κίπροτιχ.

Ο Κώστας Πουλιός κατέλαβε την 81η θέση στον Μαραθώνιο καθώς κάλυψε τα 42.195 μέτρα σε δύο ώρες, 24 λεπτά και 53 δεύτερα.

Στις 15:30 ο Περικλής Ηλίας συμμετέχει στο cross country της ποδηλασίας με στόχο το καλύτερο δυνατό πλασάριασμα. Με τη συμμετοχή του Περικλή Ηλία, ολοκληρώνονται οι συμμετοχές των Ελλήνων αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Ο Σπύρος Γιαννιώτης θα είναι ο σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής, στην αποψινή τελετή λήξης. Ο Έλληνας πρωταθλητής της κολύμβησης, μετά από μία συγκλονιστική προσπάθεια, κατέκτησε την 4η θέση στα 10χλμ ανοικτής θάλασσας στην κορυφαία διοργάνωση, χάνοντας για ελάχιστα δευτερόλεπτα το χάλκινο μετάλλιο.
I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ