2012-08-12 12:44:04
Φωτογραφία για ΣΤΙΣ 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΕ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΣΑΜΑΡΑ-ΜΕΡΚΕΛ
Για τις 24 Αυγούστου έχει οριστεί το κρίσιμο ραντεβού του Αντώνη Σαμαρά στο Βερολίνο, με τη γερμανίδα καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ.

Για τον κ. Σαμαρά αυτό θα είναι το πρώτο ταξίδι στην Ευρώπη, ως πρωθυπουργός, στο οποίο καλείται να αποδείξει τη βούληση της κυβέρνησης για τήρηση των όσων έχουν συμφωνηθεί, αλλά και για την εκκίνηση των αποκρατικοποιήσεων και των διαρθρωτικών αλλαγών. Πρώτα από όλα, όμως, ο πρωθυπουργός θα πρέπει μέχρι εκείνη την ημέρα να έχει καταλήξει στην τελική λίστα των μέτρων.

Άλλωστε, δύο ημέρες νωρίτερα, ο επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, θα έχει έρθει στην Αθήνα για να συναντηθεί με τον έλληνα πρωθυπουργό και με τον υπουργό Οικονομικών, κ. Στουρνάρα. Στις 25 Αυγούστου ο κ. Σαμαρά θα μεταβεί στο Παρίσι, όπου θα έχει επαφές με τον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος έχει μιλήσει για την ανάγκη προώθησης της ανάπτυξης.

Κρίσιμη ημέρα θεωρείται η 14η Σεπτεμβρίου, καθώς πραγματοποιείται το Eurogroup, όπου θα τεθεί επί τάπητος η έκθεση της τρόικας, ενώ σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, ο πρωθυπουργός ενδέχεται να μεταβεί και στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Σεπτέμβριο, όπου θα συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.
 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ