2012-08-12 09:09:22
Φωτογραφία για Για πέμπτη ημέρα καίγεται το Άγιο Όρος.
 Γιγανιταία επιχείρηση,πάνω από 1000 μετέχουν συντεταγμένα στο έργο της κατάσβεσης.Εκατοντάδες και οι εθελεοντές.

Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν στο Άγιο Όρος οι δυνάμεις δασοπυρόσβεσης που επιχειρούν στην περιοχή. Η μεγάλη φωτιά  συνεχίζει για πέμπτη συνεχή ημέρα το καταστροφικό της έργο, κάνοντας στάχτη χιλιάδες στρέμματα παρθένου δάσους.Οι προσπάθειες κατάσβεσης συνεχίζονται προς το παρόν μόνο από επίγειες δυνάμεις, καθώς λόγω χαμηλής νέφωσης και υγρασίας δεν μπορούν να συνδράμουν εναέρια μέσα.

Από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και την Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει κινητοποιηθεί κάθε διαθέσιμο πυροσβεστικό μέσο, ενώ σε επιφυλακή έχουν τεθεί όλες οι διαθέσιμες στρατιωτικές μονάδες της κεντρικής Μακεδονίας καθώς και οι διοικήσεις των μείζονων επιχειρησιακών σχηματισμών της περιοχής για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς.

Συνεχίζουν να βρίσκονται σε επιφυλακή όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις της Κεντρικής Μακεδονίας και είναι ενεργοποιημένες οι διοικήσεις και οι αίθουσες επιχειρήσεων των Μειζόνων Επιχειρησιακών Σχηματισμών (Μ.Ε.Σ.) της περιοχής, προς αντιμετώπιση της πυρκαγιάς.


Επί τόπου βρίσκονται 121 πυροσβέστες, 120 άτομα πεζοπόρο, 49 πυροσβέστες που ήρθαν από Σερβία με 8 οχήματα, 314 στρατιώτες, 120 εθελοντές ενώ από αέρος επιχειρούν 15 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα, μεταξύ των οποίων 2 στρατιωτικά Σινούκ.

Στο μεταξύ εναέρια και επίγεια μέσα καθώς και 309 άτομα προσωπικό, διέθεσε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στο Άγιο Όρος.

Συγκεκριμένα, με εντολή του αρμόδιου υπουργού, Πάνου Παναγιωτόπουλου, διατέθηκαν 5 αεροσκάφη CL-415, 9 αεροσκάφη CL-215, 2 ελικόπτερα Ε/Π CH-47D, 21 Αξιωματικοί και 268 Οπλίτες από ΓΕΣ, 20 Σμηνίτες από ΓΕΑ, 40 Οχήματα διαφόρων τύπων, 4 Ρυμουλκά, 7 Υδροφόρες, 7 Προωθητές Γαιών και 6 Αρματοφορείς.

πληροφορίες από πηγή  πηγή
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ