2012-08-11 11:10:13
Φωτογραφία για «Είμαι έτοιμος να απασφαλίσω και πάλι»...
Πολύς θόρυβος ξεσηκώθηκε για τον διορισμό της κόρης του Βύρωνα Πολύδωρα, Μαργαρίτας, σε θέση μετακλητού υπαλλήλου της Βουλής. Στην Ελλάδα, δεν είναι το πλέον ασυνήθιστο πράγμα οι διορισμοί συγγενών σε παρόμοιες θέσεις, καθώς απαιτείται και κάποιος βαθμός εμπιστευτικότητας.

Στις αντιδράσεις που καταγράφονται υπάρχει πολλή υποκρισία και ξαφνικά σχεδόν όλοι οι Έλληνες έγιναν ηθικοί και ο μόνος ανήθικος είναι ο Βύρωνας. Λόγω και της κρίσης, επιστρατεύονται και επιχειρήματα του τύπου: η ανεργία των νέων είναι στο 55% ή γιατί δεν στέλνει την κόρη του στον ιδιωτικό τομέα. Αυτή η αντιπαράθεση μεταξύ των εργαζομένων στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα είναι από τα πλέον επικίνδυνα στοιχεία που ανέδειξε η κρίση και απειλεί την κοινωνική συνοχή, μαζί, βεβαίως και με άδικα μέτρα που λαμβάνονται.

Αλλά θα ήθελα να ρωτήσω όλους αυτούς που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα και κατηγορούν τους υπαλλήλους του δημοσίου τομέα, υπάρχει κάποιος από όλους αυτούς που δεν έχει δικό του άνθρωπο στο δημόσιο; Και θέλει να πιστέψουμε ότι θα μπορούσε να ζητήσει και την απόλυση του «τεμπέλη» συγγενή του; Ή αυτό,, ως συνήθως, αφορά τους άλλους;


Πάντως, να πούμε και τούτο. Όσοι διαμαρτύρονται για τον διορισμό της κόρης του Πολύδωρα, ας γνωρίζουν ότι ο Βύρων κάλυψε μόνο τη μια θέση επί τις 6 που είχε δικαίωμα. Υπάρχουν άλλες 5 για να διεκδικήσουν όσοι θεωρούν εαυτούς αδικημένους.

Ας επιστρέψουμε, όμως, στον Βύρωνα Πολύδωρα στον οποίο ασκήθηκαν και πιέσεις από πολύ υψηλά κλιμάκια της ΝΔ για να παραιτηθεί, αλλά εκείνος παραμένει ανένδοτος και ανυποχώρητος. Κατονομάζει τους υπεύθυνους για την επίθεση που δέχθηκε και απειλεί να μιλήσει. «Είμαι έτοιμος να απασφαλίσω και πάλι», λέει χαρακτηριστικά. Και τότε, ποιος είδε τον Βύρωνα και δεν φοβήθηκε…
I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ