2012-08-10 18:41:02
Φωτογραφία για Μπραχίμι: Συνεργασία για την ομαλή πολιτική μετάβαση στη Συρία
Ο Λακντάρ Μπραχίμι, ο πιθανολογούμενος διάδοχος του Κόφι Άναν στη θέση του μεσολαβητή του ΟΗΕ για τη Συρία, ζήτησε σήμερα, Παρασκευή, από τις χώρες του Συμβουλίου Ασφαλείας να ενωθούν για να βοηθήσουν στην ομαλή πολιτική μετάβαση το συντομότερο δυνατόν.

«Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και οι χώρες της περιοχής πρέπει να ενωθούν για να συμβάλουν στην πολιτική μετάβαση το συντομότερο δυνατόν», ανέφερε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Αλγερίας σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομάδα των Πρεσβυτέρων, στην οποία μετέχουν διεθνείς προσωπικότητες που αγωνίζονται για τον τερματισμό των συγκρούσεων στον κόσμο.

«Εκατομμύρια Σύροι κραυγάζουν για ειρήνη. Είναι ο μόνος τρόπος για να εγγυηθούμε ότι όλοι οι Σύροι θα μπορέσουν να ζήσουν μαζί ειρηνικά, σε μια κοινωνία που δεν θα βασίζεται στο φόβο των αντιποίνων αλλά στην ανοχή», σημειώνει ο Μπραχίμι.

Στη διακήρυξη αυτή δεν υπάρχει καμία αναφορά για την πιθανότητα να αναλάβει ο Μπραχίμι τη θέση του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου στη Συρία, αντικαθιστώντας τον Κόφι Άναν ο οποίος θα αποχωρήσει στα τέλη Αυγούστου.

Σύμφωνα με διπλωμάτες του ΟΗΕ ο διορισμός του 78χρονου Μπραχίμι ενδέχεται να ανακοινωθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Ένας εκπρόσωπος του Οργανισμού αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές, λέγοντας μόνο ότι ο γενικός γραμματέας Μπαν Γκι-μουν συνεχίζει τις διαβουλεύσεις για το θέμα αυτό.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Καθημερινή
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ