2012-08-10 15:23:03
Φωτογραφία για Βρέθηκε το ναύαγιο θρυλικού πλοίου στο Ν. Ειρηνικό;
Δεκάδες άνθρωποι έχουν υποστηρίξει ότι βρήκαν το θρυλικό ναυάγιο του βρετανικού πειρατικού πλοίου "Πορτ-ο-Πρενς", στα αμπάρια του οποίου εκτιμάται ότι κρύβονται... πολύτιμοι θησαυροί, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιωθούν.

Ένας δύτης ωστόσο έχει ισχυρές ενδείξεις να πιστεύει ότι το βρήκε στον βυθό του νησιού Τόνγκα, στο Νότιο Ειρηνικό.

Το τρικάταρτο "Πορτ-ο-Πρενς" βυθίστηκε από κατοίκους του νησιού, αφού το πλήρωμα του είχε λεηλατήσει βρετανικά πλοία και γεμίσει τα αμπάρια του πολύτιμους θησαυρούς.

Το βρετανικό ιδιωτικό πλοίο είχε σαλπάρει στον Ειρηνικό σε αναζήτηση φαλαινών το 1806, αφού είχε παρεκκλίνει από την αρχική του αποστολή, να στήνει δηλαδή ενέδρες και να αιχμαλωτίζει ισπανικά πλοία από τον Νέο Κόσμο και να αρπάζει τους θησαυρούς τους.

Το ναυάγιο έχει εμπνεύσει πολλές γενιές εξερευνητών που προσπαθούσαν για χρόνια να ανακαλύψουν την ακριβή του θέση.


Μέχρι τώρα πίστευαν ότι το ναυάγιο είχε βρεθεί κοντά στις ακτές των νησιών Χααπέι.

"Σύμφωνα με τους θρύλους του νησιού, ο βασιλιάς άρπαξε τον σίδηρο από το πλοίο, που ήταν μεγάλης αξίας μέταλλο για τους κατοίκους του νησιού εκείνη την εποχή και στη συνέχεια το βύθισε έμφορτο, αδιαφορώντας για το χρυσάφι και τους υπόλοιπους θησαυρούς. Πιστεύεται ότι στα αμπάρια του πλοίου κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας κρύβονται αξιόλογες ποσότητες χαλκού, ασημιού και χρυσού, καθώς και αρκετά ασημένια κηροπήγια. Λιβανιστήρια, σταυροί και δισκοπότηρα" ανέφερε εκπρόσωπος των τουριστικών Αρχών του νησιού.

Το Ναυτικό Μουσείο του Γκρήνουιτς και η Ναυτική Αρχαιολογική Υπηρεσία επιβεβαίωσαν την ηλικία του ναυαγίου με βάση την ανάλυση ενός χάλκινου σπαθιού που βρέθηκε κοντά στο βυθισμένο πλοίο.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο των τουριστικών Αρχών, η ανακάλυψη αυτή είναι πολύ σημαντική για τους κατοίκους της Τόνγκα, καθώς μπορεί να φέρει στο φως πολλά στοιχεία για την ιστορία της περιοχής αλλά και των νησιών Χααπέι.
nooz.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ