2012-08-10 13:15:29
Φωτογραφία για Τα 15 μέτρα φωτιά που ετοιμάζεται να ψηφίσει η κυβέρνηση
Διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό πριν τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, φαίνεται ότι σχεδιάζει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Σκοπό του να εξηγεί τους λόγους για τα μέτρα που είναι προ των πυλών να ψηφιστούν. Μέτρα ύψους 11,5 δισεκατομμυρίων ευρώ. Κι αυτά είναι 15 σημεία φωτιά που έχει ήδη προτείνει το υπουργείο Εργασίας και όλα δείχνουν πως θα ψηφιστούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αντώνης Σαμαράς θα εξηγεί ότι τα μέτρα ήταν απαραίτητα ώστε να μπορέσει να διαπραγματευθεί τους όρους του Μνημονίουκαι την επιμήκυνση του προγράμματος κατά δύο χρόνια. Επίσης θα μεταφέρει το κλίμα μετά τις συναντήσεις του στο Παρίσι και στο Βερολίνο.

Την ίδια ώρα, μια πραγματική μάχη με το χρόνο καλείται να δώσει το οικονομικό επιτελείο προκειμένου να συντάξει τη λίστα με τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ, με όλα τα σενάρια να πέφτουν στο τραπέζι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το χρονοδιάγραμμα προβλέπει η λίστα των εναλλακτικών σεναρίων να έχει παραδοθεί έως τις 20 Αυγούστου στους πολιτικούς αρχηγούς, προκειμένου να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.


Στη λίστα με τα ενδεχόμενα μέτρα μπαίνουν οι περικοπές σε συντάξεις, επιδόματα, εφάπαξ, μισθολόγια ενώ προ των πυλών φαίνεται ότι είναι και το σχέδιο για εξοδο χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων με εφεδρεία «νέου τύπου».

Στόχος της Αθήνας είναι η έκθεση αξιολόγησης της Τρόικα να έχει ολοκληρωθεί και να συζητηθεί στο ECOFIN της 14ης Σεπτεμβρίου, ώστε ως το τέλος Σεπτεμβρίου να έχει εκταμιευθεί κανονικά η επόμενη δόση των 31 δισ. ευρώ.

Ο σχεδιασμός για τις περικοπές των 11,5 δισ. ευρώ γίνεται υπό τη βαριά σκιά της έκρηξης της ανεργίας στο 23,1%, με τους ανέργους να φτάνουν πλέον σε 1.147.372 άτομα, προκαλώντας έντονη ανησυχία τόσο στην Αθήνα όσο και στις Βρυξέλλες.

Τα μέτρα φωτιά που θα προτείνει το υπουργείο Εργασίας

Δεκαπέντε μέτρα - φωτιά συνολικού ύψους 5 δισ. ευρώ, από μειώσεις σε συντάξεις , εφάπαξ και επιδόματα θα περιλαμβάνει η πρόταση που αναμένεται να παραδώσει μετά το Δεκαπενταύγουστο, στους πολιτικούς αρχηγούς, το υπουργείο Εργασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ατζέντα μέτρων του υπουργείου Εργασίας περιλαμβάνει:

Προτάσεις για αύξηση των απαιτούμενων ετών ασφάλισης για την κατώτατη σύνταξη από 15 σε 20 έτη

Ελέγχους για τήρηση των πλαφόν που ισχύουν

Κατάργηση 13ης- 14ης επικουρικής

Σύνδεση καταβολής προνοιακών επιδομάτων με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια

Αναδρομική μείωση στα εφάπαξ έως και 45%.

Εκτός από αυτά τα 15 μέτρα θα περιέχονται και αλλά κοστολογημένα εναλλακτικά σενάρια που προβλέπουν κλιμακωτές μειώσεις στις συντάξεις

Οπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι μειώσεις θα ξεκινήσουν από τις συντάξεις των 700 ευρώ και θα εφαρμοστούν στο σύνολο του ποσού. Aναλυτικά:

Για συντάξεις από 700 έως 1.000 ευρώ προβλέπεται μείωση 2%

Για συντάξεις από 1.001 έως 1.300 ευρώ μείωση 3%

Για συντάξεις από 1.301 έως 1.600 ευρώ μείωση 5%

Για συντάξεις από 1.601 έως 2.000 ευρώ μείωση 10%

Για συντάξεις από 2.000 ευρώ και πάνω μείωση 15%

Σε ότι αφορά στις διπλές συντάξεις, το κυριότερο σενάριο κάνει λόγο για περικοπή του 35% της δεύτερης σύνταξης που λαμβάνουν 380.000 συνταξιούχοι!
πηγή
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ