2012-08-10 08:48:57
Φωτογραφία για Αθλητής του kitesurfing έπεσε σε λουόμενο
Με αφορμή τα γεγονότα που είχαν συμβεί στο Δρέπανο την Κυριακή 5 Αυγούστου, όταν ένας αθλητής του kitesurfing έπεσε πάνω σε έναν λουόμενο, ο όμιλος  αετοσανίδας Cape Drepano απαντά με το εξής δελτίο τύπου:

"Αναφορικά με τα γεγονότα της Κυριακής 5 Αυγούστου, που συνέβησαν στο Δρέπανο και αναρτήθηκαν σε κάποια sites, έχουμε να παρατηρήσουμε ότι μετά από τα δύο πετυχημένα Φεστιβάλ 2011 και 2012 η περιοχή της παραλίας του Δρεπάνου έγινε ιδιαίτερα γνωστή.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να συρρέουν, εκτός των αθλητών που ασχολούνται με τα σπορ kitesurf και windsurf, πολλοί λουόμενοι οι οποίοι συνδυάζουν το μπάνιο τους με ένα εξαιρετικό θέαμα που παρουσιάζουν τα αθλήματα αυτά. Οι λουόμενοι πολλές φορές κάνουν το μπάνιο τους σε κοντινή απόσταση από εκεί που κινούνται τα Kitesurf και τα windsurf και πράγματι έχουμε διαπιστώσει ότι πολλές φορές υπάρχει συνωστισμός.

Ο σύλλογος Cape Drepano, που συστάθηκε φέτος, θα καταβάλει κάθε προσπάθεια σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές ώστε να υπάρχει στην περιοχή μια χωροταξική διευθέτηση και κατανομή των διαφόρων δραστηριοτήτων, με σκοπό την ασφάλεια τόσο των αθλητών όσο και των λουόμενων.


Όσον αφορά τα γεγονότα της 5ης Αυγούστου θα θέλαμε να καταγγείλουμε το γεγονός ότι λουόμενος επετέθει φραστικά και με χτυπήματα σε αθλητή που βγήκε από τη θάλασσα για να συνδράμει στην εκτόνωση διένεξης που είχε δημιουργηθεί από την πτώση ενός αετού κοντά σε λουόμενους, χωρίς όμως να δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα για την ασφάλειά τους.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο λουόμενος αυτός επετέθει στον αθλητή την ώρα που έβγαινε από τη θάλασσα και ενώ ο αθλητής ήταν δεμένος με τον εξοπλισμό του kite και τον αετό εν πτήση, και δεν είχε στοιχειωδώς ο ίδιος τη δυνατότητα αυτοάμυνας. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι το περιστατικό αυτό θα είναι το τελευταίο και ο όμιλος Cape Drepano θα κινηθεί στην κατεύθυνση της εκτόνωσης της κατάστασης για να είναι για όλους, αθλητές και λουόμενους, η παραμονή στο χώρο ασφαλής και ευχάριστη".
πηγή
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ