2012-08-10 07:45:03
Φωτογραφία για Εφεδρεία για 40.000 δημοσίους υπαλλήλους σχεδιάζει η κυβέρνηση
Την επαναφορά του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας για 40.000 υπαλλήλους σχεδιάζει ηκυβέρνηση, στην προσπάθειά της να επιτύχει περικοπές δαπανών ύψους 11,5 δισ. ευρώ την περίοδο 2013-14, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το οποίο επικαλείται κυβερνητικό αξιωματούχο.

«Το σχέδιο της εφεδρείας θα προχωρήσει», είπε στο πρακτορείο ειδήσεων ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του και πρόσθεσε ότι «την προηγούμενη φορά απλά δεν εφαρμόστηκε».

Το δημοσίευμα του πρακτορείου αναφέρει ότι το οικονομικό επιτελείο αναμένεται να παρουσιάσει τις λεπτομέρειες του σχεδίου για την εφεδρεία στους τρεις πολιτικούς αρχηγούς, με στόχο να πείσει τους δανειστές να συνεχίσουν την χρηματοδότηση της χώρας.

«Η Ελλάδα υποσχέθηκε πέρυσι να μειώσει σταδιακά μέσω προγράμματος εφεδρείας περίπου 30.000 δημοσίους υπαλλήλους στο πλαίσιο της δανειακής συμφωνίας που έχει υπογράψει με το ΔΝΤ, την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα Ωστόσο, αποχώρησαν μόνο 6.500 υπάλληλοι κυρίως λόγο συνταξιοδότησης», συμπληρώνει το Reuters.
newpost.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Eλεύθερη η είσοδος στα φιλικά
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Eλεύθερη η είσοδος στα φιλικά
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ