2012-08-10 02:30:24
Φωτογραφία για Ο Γιάννης Αλαφούζος και ο Παναθηναϊκός
Aγαπητέ,

θέλω να μου επιτρέψεις να ασχοληθώ και λίγο με αθλητικά θέματα, είτε του μπάσκετ, είτε του στίβου, είτε του ποδοσφαίρου, είτε κάποιου άλλου αθλήματος. Αιτιολογώ, αμέσως, αυτή την τάση μου. Στα μαθητικά μου χρόνια, παρακολουθούσα όλα αθλήματα, αλλά δεν είχα κατά νου να γίνω αθλητικός δημοσιογράφος. Αυτό το ανακάλυψα αργότερα, αλλά δεν το κατάφερα. Αλλά, πλέον, είναι αργά.

Αλλά δεν μπορώ, ως άνθρωπος που παρακολουθεί αθλητισμό από το από τα 15 του χρόνια, να μη σχολιάσω όσα γίνονται το τελευταίο διάστημα, κυρίως στο χώρο του ποδοσφαίρου, διότι αν υπάρχει χρήμα για να κερδίσει κάποιος, αυτό είναι στο ποδόσφαιρο. Άντε και στο μπάσκετ, αν και η στάση των Γιαννακόπουλων, όπως και των Αγγελόπουλων, προηγουμένως, έδειξαν ότι οι επικερδείς αθλητικές δραστηριότητες μάλλον θα περιοριστούν.

Δεν μπορώ να γνωρίζω για ποιόν λόγο ο Γιάννης Αλαφούζος ενεπλάκη με τα θέματα της διοίκησης του Παναθηναϊκού, μιας πολύ μεγάλης ομάδας και τι προσπαθεί να επιτύχει.


Μέχρι τώρα έχει προκύψει ένα προφανές. Ότι προσπαθεί να παροξύνει τον ανταγωνισμό με τον Ολυμπιακό, σε κάθε επίπεδο. Ακόμα και όταν μένει ένας ποδοσφαιριστής ελεύθερος από τον Ολυμπιακό, λήγει, δηλαδή το συμβόλαιό του και πάει σε άλλη ομάδα, αυτή ση ομάδα βαφτίζεται θυγατρική του Ολυμπιακού και τίθεται θέμα αξιοπιστίας του πρωταθλήματος.

Προφανώς θέμα αξιοπιστίας του πρωταθλήματος δεν υπήρχε όταν οι μισές ομάδες διαφήμιζαν στις φανέλες τους την AVIN, τη γνωστή εταιρία πετρελαιοειδών της οικογένειας Βαρδινογιάννη, η οποία, όλως τυχαίως και εν αγνοία του παλαιού φιλάθλου του Παναθηναϊκού Γιάννη Αλαφούζου, ίσως και με τη διαφωνία του (;) διοικούσε τον σύλλογο για πάρα πολλά χρόνια.

Αλλά για να είμαστε σοβαροί. Ο κ. Αλαφούζος έχει διοικήσει. Και έχει διοικήσει ΜΜΕ. Ας ρωτήσουν, όσοι έχουν τη δυνατότητα, πόσοι ήταν οι εργαζόμενοι στον Σκαϊ όταν τον ανέλαβε ο κ. Αλαφούζος και πόσοι είναι σήμερα. Ποιοι ήταν τότε οι μισθοί τους και ποιοι είναι σήμερα, ύστερα από τις πολλαπλές παρεμβάσεις του κ. Αλαφούζου.

Η αλήθεια είναι, πάντως, ότι στην κάθε του προσπάθεια, χρησιμοποιεί τα ΜΜΕ τα οποία έχει στην κατοχή του και αυτό φαίνεται ότι προτίθεται να κάνει με τον Παναθηναϊκό.

Αυτό θα κάνει και τώρα ο Γ. Αλαφούζος, θα χρησιμοποιήσει τα ΜΜΕ που ελέγχει, Σκάϊ ραδιόφωνο και τηλεόραση, όπως και «Καθημερινή» για να πετύχει τους στόχους του. Στα μέσα αυτά θα προβάλλονται οι απόψεις Αλαφούζου και, ενδεχομένως/, φιλτραρισμένες οι απόψεις των άλλων και, προφανώς, σε πολύ συντομότερο χρόνο. Ο κ. Αλαφούζος έχει δώσει ήδη δείγματα δημοσιογραφικής γραφής. Όχι ότι ο ίδιος υπήρξε ποτέ του δημοσιογράφος, αλλά ως αφεντικό δημοσιογράφων που πάντα επέβαλε την άποψη του.

Τώρα, όμως, μπαίνει σε έναν άλλο χώρο. Τον οποίο δεν γνωρίζει. Απλά βάζει έναν δυναμίτη. Ο Γιάννης Αλαφούζος γνωρίζει πολύ καλά ότι αποφασίζοντας να ασχοληθεί με τα του Παναθηναϊκού, μπήκε σε βαθιά νερά, τα οποία δεν γνωρίζει.

Φαίνεται ότι έχει αρχίσει να το αντιλαμβάνεται. Ότι δεν είναι εύκολο να ηγηθείς μιας ομάδας όπως ο Παναθηναϊκός και να έχεις επιτυχίες χωρίς να κάνεις καμία επένδυση. Κι αν βρει κάποιος ότι ο Γ. Αλαφούζος έκανε οποιαδήποτε επένδυση στην ελληνική οικονομία, να του βγάλουμε το καπέλο.

Επειδή ο Γ. Αλαφούζος τα γνωρίζει όλα αυτά, προσπαθεί να πιαστεί από τα μαλλιά του. Κάνει ότι έκανε και με τον «Σκαϊ». Δημιουργεί αντιπάλους για να συσπειρώσει το ακροατήριό του. Και για να το επιτύχει αυτό χρειάζεται έναν αντίπαλο. Υπάρχει κανένας καλύτερος και πειστικότερος από τον Ολυμπιακό; Εδώ είναι το μεγάλο στοίχημα το Γιάννη Αλαφούζου. Αλλά είναι προσωπικό του στοίχημα και όχι των φιλάθλων του Παναθηναϊκού, που, δικαιολογημένα θέλουν να δουν στο καναβάτσο τον αιώνιο αντίπαλο.

Δυστυχώς ο κ Αλαφούζος, με την τακτική του, όχι μόνο δεν βοηθάει στη σωστή διεξαγωγή του πρωταθλήματος, αλλά πυροδοτεί τις όποιες αρνητικές εξελίξεις υπάρξουν.

Οι φίλαθλοι είναι αυτοί που πρέπει να απαντήσουν. Ποιο είναι το πρωτεύον; Το κέρδος του κ. Αλαφούζου, το οποίο, σε κάθε περίπτωση θα είναι προσωπικό, όπως το έχει ήδη αποδείξει., ή πρέπει να υπάρξει και κέρδος για το ελληνικό ποδόσφαιρο; Όσοι εκτιμήσουν ότι το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου ταυτίζεται με το συμφέρον του κ. Αλαφούζου, ας τον στηρίξουν.
I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Protestant Jazz
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Protestant Jazz
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ