2012-08-09 18:49:04
Φωτογραφία για 20.000 δολάρια διαθέτει η Παγκρήτια Ένωση Μελβούρνης για τις άπορες οικογένειες
Το ποσό των 20.000 δολαρίων διαθέτει η Παγκρήτια Ένωση Μελβούρνης για την ενίσχυση άπορων οικογενειών, των κοινωνικών παντοπωλείων... όπως και των συσσιτίων που οργανώνονται από την Εκκλησία της Κρήτης. «Το μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πατριώτες μας, στις δύσκολες ημέρες που περνάει η πατρίδα, μας συγκινεί βαθιά και δεν μπορεί παρά να μας κινητοποιήσει» δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο Αντώνης Τσουρδαλάκης, πρόεδρος της Παγκρήτιας Ένωση Μελβούρνης και του Παγκόσμιου Συμβουλίου Κρητών.

«Η βοήθεια που μεταφέρουμε είναι το πρώτο βήμα. Το Σεπτέμβριο θα ξεκινήσουμε έναν μεγάλο έρανο και πιστεύουμε ότι θα υπάρξει μεγάλη ανταπόκριση από τους ομογενείς» πρόσθεσε. Το θέμα της ενίσχυσης της γενέτειρας, άλλωστε, θα απασχολήσει και την ετήσια γενική συνέλευση του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών, που θα συνεδριάσει στις 11 Αυγούστου, στο Ρέθυμνο. «Στη συνεδρίαση θα λάβουν μέρος αντιπρόσωποι από την Αμερική, την Ελλάδα, την Ευρώπη, την Ωκεάνια και τη Νότια Αφρική, όπως προβλέπει το καταστατικό μας.


Όλοι μαζί θα συζητήσουμε τρόπους συντονισμού των προσπαθειών μας» ανέφερε ο γεννημένος στην Αυστραλία Αντώνης Τσουρδαλάκης. Ανάλογη είναι η κινητοποίηση και των αποδήμων Κρητών από τις άλλες ηπείρους.

Σύμφωνα με τον κ. Τσουρδαλάκη, η Παγκρητική Ένωση Αμερικής, πέρα από την οικονομική βοήθεια που συγκεντρώνει, στέλνει και ένα κοντέινερ με υγειονομικό αναλώσιμο υλικό, αξίας 300.000 δολαρίων, που θα διανεμηθεί στα νοσοκομεία της Κρήτης.

Εν τω μεταξύ, η Φιλανθρωπική Επιτροπή της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής (ΠΕΑ) έχει ήδη συγκεντρώσει περισσότερα από 75.000 δολάρια σε εκδήλωση-έρανο που διοργανώθηκε στο Εθνικό Ελληνικό Μουσείο, στο Σικάγο, με σκοπό την οικονομική ενίσχυση φιλανθρωπικών ιδρυμάτων της Κρήτης. Και αυτή είναι μόνο η αρχή.

«Για άλλη μία φορά καλούμαστε όλοι να συνδράμουμε, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, το δοκιμαζόμενο πληθυσμό της Κρήτης, όπως το έχει πράξει σε κάθε δύσκολη στιγμή της πατρίδας, στο παρελθόν, η Παγκρητική Ένωση Αμερικής. Για αυτό το σκοπό, άλλωστε, ιδρύσαμε και την ειδική Επιτροπή Φιλανθρωπίας» σημείωσε ο πρόεδρος της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής Τζον Μάνος.

Η ετήσια Γενική Συνέλευση του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών είναι Καταστατική και στη διάρκεια των εργασιών της- μεταξύ άλλων- θα συζητηθούν και τα θέματα που απασχολούν τις εστίες των απόδημων Κρητών. Στις εργασίες θα λάβουν μέρος, εκτός από τους κ.κ. Τσουρδαλάκη και Μάνο, και οι πρόεδροι της Παγκρητικής Ομοσπονδίας Ευρώπης Ιωάννης Επιτροπάκης, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρητικών Σωματείων Μανώλης Πατεράκης, της Κρητικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας Ιωάννης Τριπιδάκης και της Κρητικής Ένωσης Νότιας Αφρικής Παύλος Αντωνάκης.

Κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης θα συζητηθεί και η διοργάνωση του Παγκοσμίου Συνεδρίου Κρητών, τον Ιούλιο του 2013, στα Χανιά της Κρήτης.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Αγνοείται ψαράς στη Σαλαμίνα
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Αγνοείται ψαράς στη Σαλαμίνα
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ