2012-08-09 18:17:03
Φωτογραφία για Σώθηκε στο ... παρά πέντε το έργο του Αποσελέμη!
Κόβοντας τους συμβασιούχους η τρόικα, το έργο του φράγματος Αποσελέμη έμενε χωρίς προσωπικό!Η πολιτική απόφαση ελήφθη, λίγες ημέρες, μάλιστα, πριν την εκπνοή της σχετικής προθεσμίας.

Στο ... παρά πέντε και με πολιτική απόφαση σώθηκε το έργο κατασκευής του φράγματος Αποσελέμη, που αν έμενε χωρίς εργαζόμενους ως το τέλος Αυγούστου κινδύνευε να χαθεί!

Το έργο, που έχει περάσει από ... 40 κύματα, αντιμετώπισε ένα νέο πρόβλημα με υπαιτιότητα της τρόικας και των απαιτήσεών της! Το "ψαλίδι" στους συμβασιούχους δεν επηρέασε μόνο την εύρυθμη λειτουργία υπηρεσιών και δήμων, αλλά έθεσε σε κίνδυνο ένα από τα μεγαλύτερα έργα πνοής για την Κρήτη, προϋπολογισμού μάλιστα αρκετών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία θα πήγαιναν ... στο βρόντο για μερικές χιλιάδες ευρώ, σε περίπτωση που δε βρισκόταν λύση!

Οι συμβάσεις των 10 εργαζομένων στο φράγμα Αποσελέμη - ήταν 12 οι εργαζόμενοι, αλλά 2 παραιτήθηκαν - έληγαν κάθε Σεπτέμβριο και ανανεώνονταν προκειμένου οι συμβασιούχοι να εξακολουθήσουν να εργάζονται στο έργο. Η έλευση της τρόικας, όμως, και το "ψαλίδι" που απαίτησε, οδήγησε στη διακοπή των συμβάσεων και των συγκεκριμένων εργαζομένων, με αποτέλεσμα να απαιτηθεί πολιτική λύση για να ξεπεραστεί αυτό το εμπόδιο.


Με απόφαση του αναπλ. Υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα, ο οποίος είχε ήδη ενημερωθεί από βουλευτές της Κρήτης για το πρόβλημα, το υπουργείο αποφάσισε να συνεχιστούν οι συμβάσεις των έργων, που κοστίζουν ετησίως περίπου 250.000 ευρώ, προκειμένου να μην κινδυνεύσει η κατασκευή του φράγματος. Άλλωστε τα χρονικά περιθώρια είναι στενά και αν ως το τέλος Αυγούστου, το πρόβλημα δεν είχε επιλυθεί, το έργο θα ήταν στον "αέρα".

Η πρόταση του κ.Σταϊκούρα "πέρασε" από την τρόικα, καθώς βασίστηκε στο ότι πρόκειται για συμβάσεις εξειδικευμένου προσωπικού και στηρίχθηκε από τα κατάλληλα έγγραφα. Μάλιστα, ο ίδιος, από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε για τα διάφορα εμπόδια, τις καθυστερήσεις και τις παρατάσεις που έχουν ταλαιπωρήσει το έργο, είχε φανεί θετικός στο να προωθήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, για να ξεμπλοκάρει το έργο και να προχωρήσουν απρόσκοπτα οι εργασίες.
cretalive.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ