2012-08-09 12:42:02
Φωτογραφία για Credit Agricole: Εξετάζονται οι προσφορές για Εμπορική
Τις δεσμευτικές προσφορές που έλαβε από την Εθνική Τράπεζα, τη Eurobank και την Alpha Bank για τη θυγατρική της, Εμπορική, εξετάζει η Credit Agricole, χωρίς να έχει λάβει μέχρι στιγμής απόφαση, όπως αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή της Ο γαλλικός όμιλος σημειώνει ότι θα ενημερώσει την αγορά για οποιαδήποτε σημαντική εξέλιξη αναφορικά με το θέμα, που θα πρέπει να εντάσσεται στο πλαίσιο της συγκέντρωσης του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

Χθες, η Εθνική και η Eurobank προχώρησαν, όπως αναμενόταν, στην κατάθεση προσφορών για την εξαγορά της Εμπορικής, ενώ και η Alpha Bank επανήλθε με δεσμευτική προσφορά στο στίβο της διεκδίκησης.

Τα βλέμματα στρέφονται πλέον στο τι θα αποφασιστεί σε επίπεδο ρυθμιστικών αρχών και ειδικά από την Κομισιόν, πριν η πωλήτρια Credit Agricole λάβει τις αποφάσεις της. Οι προσφορές κοινοποιήθηκαν στο γαλλικό όμιλο και εκτιμάται πως σε ένα μήνα θα υπάρξει επίσημη ανακοίνωση σχετικά με την επιλογή, προκειμένου αρκετά πριν τη λήξη του έτους να έχει δημιουργηθεί και το νέο τραπεζικό σχήμα.


Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι τρεις τράπεζες δεν δημοσιοποίησαν στοιχεία των προσφορών τους, αλλά απλά ενημέρωσαν για την κατάθεση αυτών. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ν», αν και δεν αναφέρονται και οι τρεις στο ποσοστό του μετοχικού κεφαλαίου που διεκδικούν, όλες οι προτάσεις αφορούν στο 100% των μετοχών, αφού το στοιχείο αυτό ήταν απαιτητό από τους Γάλλους.

Αν και δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, επιθυμία αποτελεί αυτή να έχει ολοκληρωθεί στο τέλος Αυγούστου. Υπάρχει πάντως και η εκτίμηση που μιλά για ολοκλήρωση της διαδικασίας μέχρι τα μέσα του Σεπτεμβρίου. Σε κάθε περίπτωση, περί τα τέλη Αυγούστου θα έχει οριστεί η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Credit Agricole που θα συζητήσει το θέμα.

Ναυτεμπορική
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ