2012-08-08 23:57:03
Φωτογραφία για ΗΠΑ: Εκτέλεσαν με ένεση θανατοποινίτη με νοητική υστέρηση
​Ο 54χρονος Μάρβιν Ουίλσον, καταδικάστηκε το 1998 για την δολοφονία ενός πληροφοριοδότη της αστυνομίας που έπραξε το 1992 και εκτελέστηκε σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες με θανατηφόρα ένεση στο Τέξας ,παρά το γεγονός ότι είχε διαγνωστεί με νοητική υστέρηση.

Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, το 2002,που απαγόρευσε την εκτέλεση βαρυποινιτών δεν ήταν αρκετή για να την αλλάξουν καθώς δεν είχαν δώσει ακριβή ορισμό της «νοητικής υστέρησης», αφήνοντας σε κάθε πολιτεία να ορίσει τους όρους που καθορίζουν την κατάσταση αυτή.

Τον θάνατο του Ουίλσον καταδίκασε η Γαλλία και ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών κος Βινσάν Φλορεανί δήλωσε σχετικά:

«Η εκτέλεση αυτή αντιβαίνει στις διεθνώς αναγνωρισμένες εγγυήσεις για την προστασία των δικαιωμάτων των ατόμων που διατρέχουν τον κίνδυνο της θανατικής ποινής, των οποίων εγγυήσεων αρχή είναι η μη-εφαρμογή της εσχάτης των ποινών στα άτομα που πάσχουν από νοητικές διαταραχές. Η Γαλλία επαναλαμβάνει την αντίθεσή της στην ποινή του θανάτου παντού στον κόσμο και σε κάθε περίπτωση. Η κατάργηση της θανατικής ποινής είναι ουσιαστική για την προστασία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας».
star.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ