2012-08-08 21:17:31
Φωτογραφία για Νίκη πρόκρισης επί της Γαλλίας για Ισπανία-Με Ρωσία στους 4
Η Ισπανία βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, αλλά στο τέλος νίκησε με 66-59 της Γαλλίας, παίρνοντας την πρόκριση για τα ημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων, όπου θα αντιμετωπίσουν τη Ρωσία

Μετά από ένα αμφίρροπο παιχνίδι που κρίθηκε στην επιθετική αφλογιστία των Γάλλων, αλλά και την ψυχραιμία των Ισπανών, η "φούρια ρόχα" επικράτησε με σκορ 66-59 και πέρασε στα ημιτελικά της Παρασκευής (10/8), όπου θα βρεθεί αντιμέτωπη με τη Ρωσία.

Οι Γάλλοι είχαν τον έλεγχο της αναμέτρησης στο μεγαλύτερο μέρος, αλλά στο δ' δεκάλεπτο αποδείχθηκαν κατώτεροι των προσδοκιών, έκαναν κακές επιθέσεις, έχασαν πολλά σουτ και υπέκυψαν στους Ισπανούς.

Η ομάδα του Βενσάν Κολέ έμεινε για περίπου 7 λεπτά άποντη και δεν είχε τύχη απέναντι στην Ισπανία, που μπορεί να μην βρέθηκε στην καλύτερη μέρα, να μην έπαιξε στο τέμπο που μπορεί αλλά ήταν πιο ψύχραιμη στο τέλος κι έβαλε ένα καθοριστικό καλάθι με τον Μαρκ Γκασόλ στα 45'' πριν το τέλος.


Στα 23'' πριν το τέλος, ο Μπατούμ έκανε σκληρό φάουλ στον Ναβάρο και κέρδισε νέο αντιαθλητικό φάουλ, με τα πνεύματα να ανάβουν επικίνδυνα στο παρκέ. Με τις βολές των Ναβάρο και Γκασόλ, η Ισπανία προηγήθηκε με 66-57 και τα πάντα τελείωσαν.

Ο αγώνας

Μετά το αρχικό νευρικό ξεκίνημα, η Γαλλία βρέθηκε σε ρόλο οδηγού και με τον Πάρκερ να βάζει δύο καθοριστικά καλάθια, προηγήθηκε με 14-9. Ο Πάου Γκασόλ έχασε ορισμένες προσπάθειες, όχι όμως και ο Ντιό που ολοκλήρωσε το α' δεκάλεπτο με 8 πόντους κι ήταν η βασική επιθετική αιχμή για την ομάδα του.

Τελικά, οι "τρικολόρ" βρέθηκαν στο 22-17 στο 10ο λεπτό, έχοντας τον έλεγχο του αγώνα που δεν επέτρεπε στους Ισπανούς να τρέξουν και να κάνουν το παιχνίδι τους.

Ο Μπατούμ έφερε τη Γαλλία στο +8 (27-19), στο ξεκίνημα της β' περιόδου, όμως οι Γάλλοι έχασαν πολλά ελεύθερα σουτ που δεν τους επέτρεψαν να ξεφύγουν περισσότερο. Ένα τρίποντο του Γιουλ στο 15' (32-28) και ένα κοντινό καλάθι από τον Γκασόλ σήμαναν την αντεπίθεση για την Ισπανία.

Τελικά, ο Ρέγιες με 2/2 βολές έγραψε το 37-34 του ημιχρόνου, που βρήκε την Ισπανία με ποσοστό στα τρίποντα μόλις 18% (2/11), αλλά και πέντε περισσότερα ριμπάουντ (18-23). Οι Πιετρούς και Ντιό είχαν από 10 πόντους, ενώ κανείς Ισπανός δεν είχε καταφέρει να πετύχει περισσότερους από 7.

Ντέρμπι με τα όλα του

Στην επανάληψη, η Ισπανία μπήκε αποφασισμένη να γυρίσει το εις βάρος της σκορ και παρ' ότι δεν έπαιζε το γνωστό της γρήγορο και εντυπωσιακό παιχνίδι, πέρασε μπροστά με τρίποντο του Μαρκ Γκασόλ (37-41) στο 23'. Οι Μπατούμ και Πάρκερ ισοφάρισαν σε 43-43, βρίσκοντας λύσεις απέναντι στην άμυνα ζώνης της "φούρια ρόχα".

Το χαμηλό τέμπο άλλωστε ευνοούσε τους "τρικολόρ" που πέρασαν ξανά μπροστά με τρίποντο του Ντιό (είχε 3/4 σουτ), κάνοντας το 50-49. Χάνοντας την τελευταία επίθεση, οι Γάλλοι ολοκλήρωσαν το γ' δεκάλεπτο προηγούμενοι με σκορ 53-51.

Ντέρμπι με τα όλα του έγινε στο δ΄δεκάλεπτο, με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο σκορ. Στα 5.35'' πριν το τέλος του αγώνα, ο Γιουλ έφυγε στον αιφνιδιασμό κι έγραψε το 57-58, το οποίο πανηγύρισαν έξαλλα οι Ισπανοί από τον πάγκο. Το τάιμ άουτ του Βενσάν Κολέ κατάφερε να ανακόψει τους Ισπανούς, όμως οι επιθέσεις των "τρικολόρ" ήταν ανορθόδοξες.

Για ένα τρίλεπτο δεν άλλαξε το σκορ, καθώς καμία από τις δύο ομάδες δεν πέτυχε καλάθι. Ένα επιθετικό φάουλ που κέρδισε ο Ρούντι Φερνάντεθ τον έφερε στις βολές, στις οποίες ευστόχησε και στα 45'' πριν το τέλος του αγώνα, ο Μαρκ Γκασόλ πέτυχε το 57-62. Ο Ρούντι Φερνάντεθ κέρδισε αντιαθλητικό φάουλ από τον Τουριάφ στα 24'' πριν το τέλος και κάπου εκεί όλα τελείωσαν Τα δεκάλεπτα: 22-17, 37-34, 53-51, 59-66

Γαλλία (Κολέ): Σεραφέν 2, Μπατούμ 9(1), Ντιαβαρά, Τραορέ 2, Πάρκερ 15(1), Μποκολό, Πιετρούς 10(2), Ντε Κολό 2, Ντιό 15(3), Τουριάφ, Ζελαμπάλ 4.

Ισπανία (Σκαριόλο): Πάου Γκασόλ 10, Φερνάντεθ 9, Ροντρίγκεθ, Ναβάρο 12(2), Καλδερόν 5, Ρέγιες 2, Σαν Εμετέριο 2, Γιουλ 8(1), Μαρκ Γκασόλ 14(1), Ιμπάκα 4.

Πηγή:sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ