2012-08-08 18:19:21
Φωτογραφία για Λειτούργησε άμεσα ο Αρβανιτόπουλος για τη Ράλλειο
Εξασφάλισε ο Αρβανιτόπουλος τη Χρηματοδότηση της κατασκευής της Ραλλείου Σχολής, έργο, με συνολικό προϋπολογισμό 11.260.000 ευρώ Στο πλαίσιο της συνάντησης του Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου και του Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Γιάννη Σγουρού για θέματα συναρμοδιοτήτων και πιθανών συνεργιών, ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τον Υπουργό για την ένταξη στο ΠΕΠ Αττικής του Έργου «Ολοκλήρωση της Ραλλείου Σχολής στον Πειραιά (Γυμνάσιο- Λύκειο)», στον Άξονα Προτεραιότητας «Αειφόρος Ανάπτυξη και Βελτίωση της Ποιότητας Ζωής».

Το έργο, με συνολικό προϋπολογισμό 11.260.000 Ευρώ, αφορά στην κατασκευή τριών νέων κτηρίων, στα οποία θα στεγαστεί η ιστορική Ράλλειος Σχολή Πειραιά. Το συνολικό εμβαδό δόμησης είναι περίπου 5.700 τ.μ. και οι νέες εγκαταστάσεις θα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, 26 αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, δυο βιβλιοθήκες, εργαστήρια φυσικοχημείας, τεχνολογίας και πληροφορικής, αίθουσα καινοτόμων δράσεων κλπ.

Ο κ. Αρβανιτόπουλος δήλωσε σχετικά: «Οι προσπάθειες που ξεκίνησαν πριν από έξι μήνες για την απεμπλοκή του έργου, για την έναρξη της κατασκευής του και την εξασφάλιση της χρηματοδότησης του, που είχαν την συμπαράσταση του Δημάρχου κ. Βασίλη Μιχαλολιάκου, απέδωσαν καρπούς. Η ολοκλήρωση της Ραλλείου Σχολής αποτελεί ένα πολύ σημαντικό έργο για τον Πειραιά, αφού μετρά σχεδόν 160 χρόνια ιστορίας, μιας ιστορίας παράλληλης με την πορεία της πόλης».

parapolitika.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ