2012-08-08 10:16:49
Φωτογραφία για Το νόμιμο και το ηθικό και στην Αγροτική
Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Αν κατάλαβα καλά, βρισκόμαστε πάλι ενώπιον της αδυναμίας να διαχωριστεί το «νόμιμο» από το «ηθικό».

Μετά την παρέμβαση του οικονομικού εισαγγελέα, ο πρώην διοικητής της Αγροτικής Θ. Πανταλάκης επιβεβαίωσε πως μετέφερε στο εξωτερικό ένα θηριώδες ποσό της τάξης των 8 εκ ευρώ, αλλά, όπως είπε, πρόκειται για νόμιμα, δηλωμένα και φορολογημένα χρήματα.

Σωστά, αλλά αν δεν κάνω λάθος ο διοικητής μιας κρατικής τράπεζας, διορίζεται από την κυβέρνηση (δηλαδή από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό των Οικονομικών), που λειτουργούν κατ’ εντολήν του ελληνικού λαού (έστω και κακή τη μοίρα, όπως συνέβη με την περίπτωση Παπανδρέου – Παπακωνσταντίνου).

Και επομένως, αν επίσης δεν κάνω λάθος, όποιος διορίζεται σε μια θέση από μια νόμιμα (αν και κακή τη μοίρα, επαναλαμβάνω) κυβέρνηση, διορίζεται και αυτός απευθείας από τον λαό.

Από τη στιγμή που θα βρεθεί σε ένα αξίωμα βασιζόμενο στη λαϊκή εξουσία (τα περί μάνατζερς τα ακούω βερεσέ) ο διορισθείς συμπεριφέρεται ως δημόσιο πρόσωπο και έχει όλες τις υποχρεώσεις – νομικές και ηθικές – ενός δημοσίου προσώπου.


Είναι αυτονόητο πως δεν είναι δυνατόν να δίνεται μάχη για να μένουν τα χρήματα των Ελλήνων στην Ελλάδα (και στο τραπεζικό σύστημα) και το δημόσιο αυτό πρόσωπο να πράττει το εντελώς αντίθετο. 

Πολύ περισσότερο – γι’ αυτό και υποστηρίζω ότι τα περί μάνατζερς τα ακούω βερεσέ – που οι τραπεζίτες κατηγορήθηκαν (και όχι άδικα) για το κραχ του 2008.

Ειδικά στις ΗΠΑ, τον Ιανουάριο του 2010, στην αρμόδια Επιτροπή του Κογκρέσου, οι σούπερ τραπεζίτες δέχθηκαν κατά μέτωπο επίθεση, κατηγορούμενοι ότι έκαναν φτωχότερα κατά 13 τρις δολάρια τα αμερικανικά νοικοκυριά, ενώ περισσότερες από 2 εκατομμύρια οικογένειες έχασαν τα σπίτια τους και 7 εκατομμύρια Αμερικανοί τη δουλειά τους. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:  http://ellinikh-odysseia.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Συνταγή της Ημέρας!
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Συνταγή της Ημέρας!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ