2012-08-08 09:21:08
Φωτογραφία για Ενοχος χωρις ελαφρυντικά
Προφυλακιστέος κρίθηκε με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα Σύρου ο Αχμέτ Βακάς, ο οποίος συνελήφθη για τον σοβαρότατο τραυματισμό της 15χρονης Μυρτώς στην περιοχή Χρυσή Ακτή στην Πάρο. Για τη μεταφορά του στο Δικαστικό Μέγαρο η Αστυνομία ακολούθησε πρακτικές που χρησιμοποιούνται για τη μεταγωγή τρομοκρατών και ιδιαίτερα επικίνδυνων κακοποιών. Ολα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του ήταν καλυμμένα με μάσκα, ενώ ο κατηγορούμενος φορούσε και αλεξίσφαιρο.

Εξω από το Δικαστικό Μέγαρο είχαν συγκεντρωθεί περίπου 30 άτομα που δεν σταμάτησαν να αποδοκιμάζουν τον νεαρό Πακιστανό, ο οποίος παραδέχτηκε πως επιτέθηκε στη 15χρονη Μυρτώ για να της κλέψει το κινητό και στη συνέχεια επιχείρησε να την κακοποιήσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Βακάς, που υποστήριξε πως είναι 19 ετών και όχι 21, παραδέχθηκε τις πράξεις του κατά την απολογία του και ζήτησε να μην του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό.


Ενώπιον του ανακριτή επανέλαβε όσα είχε υποστηρίξει και στους αστυνομικούς της Ασφάλειας και για πρώτη φορά ζήτησε συγγνώμη.

Η περιγραφή. Αφηγήθηκε πως το απόγευμα της 22ης Ιουλίου είδε τη 15χρονη Μυρτώ να περπατάει μόνη της στο βραχώδες κομμάτι που χωρίζει τη Χρυσή Ακτή από τη Νέα Χρυσή Ακτή. Σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων βρίσκεται η ξενοδοχειακή επιχείρηση στην οποία εργαζόταν ο νεαρός, ο οποίος μόλις είχε σχολάσει από τη δουλειά του. Οπως παραδέχθηκε, είχε δει την κοπέλα να περπατάει μόνη της σε εκείνο το σημείο ακούγοντας μουσική από το κινητό της και την είχε βάλει στο στόχαστρο.

Οταν η 15χρονη κάθησε στα βράχια έχοντας τα ακουστικά στα αυτιά της ο Βακάς την πλησίασε. Αρχικά προσπάθησε να της τραβήξει το κινητό από το χέρι. Το σημείο που επέλεξε να της επιτεθεί προσέφερε μια φυσική κρυψώνα για τον δράστη, καθώς είναι πολύ δύσκολο να δει κάποιος τι συμβαίνει εκεί. «Μοιάζει σαν νεκρό σημείο. Εάν δεν έχεις λόγο να κοιτάξεις εκεί δεν βλέπεις τίποτα, παρ' όλο που υπάρχουν ξενοδοχεία κοντά, η παραλία είναι γεμάτη κόσμο και ο δρόμος βρίσκεται ακριβώς από πάνω» αναφέρει στα «ΝΕΑ» αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που συμμετείχε στις έρευνες εντοπισμού του δράστη.

Ενώπιον του ανακριτή ο Πακιστανός ισχυρίστηκε ότι όταν την πλησίασε, η κοπέλα αντέδρασε και εκείνος χτύπησε το κεφάλι της στα βράχια με αποτέλεσμα να την αφήσει αναίσθητη. Στη συνέχεια επιχείρησε να την κακοποιήσει και έριξε το κορμί της σε ακόμη μεγαλύτερο βάθος. Αρπαξε το κινητό το οποίο όπως ισχυρίστηκε το πέταξε τελικά σε μια κοντινή τοποθεσία. Αστυνομικοί ωστόσο που χτενίζουν την περιοχή από το Σάββατο, όταν και συνελήφθη ο Πακιστανός, δεν έχουν καταφέρει ακόμη να εντοπίσουν το κινητό για το οποίο σύμφωνα με τον Βακάς τραυμάτισε σοβαρά τη 15χρονη Μυρτώ.

«Ο εντολέας μου ομολόγησε την πράξη του και δήλωσε μεταμέλεια και τη συντριβή του για το αδίκημα που διέπραξε, τονίζοντας επίσης ότι δεν ζητά την αναγνώριση κάποιου ελαφρυντικού» δήλωσε η συνήγορος υπεράσπισης Αλέκα Δήμου, η οποία διορίστηκε από την Εισαγγελία Σύρου.

Ο ανακριτής διέταξε την προφυλάκισή του στις φυλακές του Αυλώνα ενώ υπενθυμίζεται πως ο εισαγγελέας του είχε ασκήσει δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση από άτομο με πλήρη ψυχική ηρεμία, για βιασμό και ληστεία με ιδιαίτερη σκληρότητα ενώ επιπλέον κατηγορείται και για παράνομη εργασία στη χώρα μας.

Επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής στο λιμάνι

Ομάδα χρυσαυγιτών κατάφερε να αιφνιδιάσει τις αστυνομικές δυνάμεις που μετέφεραν τον 19χρονο. Μόλις το πλοίο που τον μετέφερε από τη Σύρο έδεσε στον Πειραιά, 50 άτομα με σημαίες και διακριτικά της Χρυσής Αυγής έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό και επιχείρησαν ανεπιτυχώς να ξυλοκοπήσουν τον Πακιστανό.
I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ