2012-08-07 23:15:03
Φωτογραφία για Οι αστυνομικοί στον εισαγγελέα κατά Δένδια!
Το σχέδιο "Ξένιος Ζευς" της ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, δεν έχει πυροδοτήσει μόνο αντιδράσεις στους τοπικούς φορείς της Θράκης αλλά και στους ίδιους τους αστυνομικούς, που προσφεύγουν στο εισαγγελέα για τη μετατροπή των Σχολών της Αστυνομίας σε προσωρινά στρατόπεδα συγκέντρωσης λαθρομεταναστών. Μάλιστα, σε έγγραφη αναφορά που κατέθεσαν ενώπιον της Εισαγγελίας, εγείρουν διάφορα θέματα που αφορούν ενδεχόμενες ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι συνάδελφοί τους, εξαιτίας, «της προχειρότητας της διαδικασίας και της de facto μη προηγούμενης ύπαρξης των όρων, προϋποθέσεων και υποδομών να κρατηθούν οι λαθρομετανάστες στις δύο σχολές».

Έτσι, διερωτώνται -μεταξύ άλλων- ποιος θα φέρει την ποινική ευθύνη σε περίπτωση αυτοτραυματισμού ή αυτοκτονίας ή απόδρασης κάποιου λαθρομετανάστη όταν οι χώροι φιλοξενίας δεν πληρούν τους όρους καταλληλότητας, αλλά και κατά πόσο είναι σύννομη η υπηρεσιακή διαταγή του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. για εγκατάσταση και κράτηση των παράνομων μεταναστών σε χώρους που δεν έχουν εξαρχής τα απαιτούμενα εχέγγυα.

Ωστόσο, οι συνδικαλιστές της αστυνομίας, φαίνεται να ξεχνούν μία σημαντική λεπτομέρεια, που θα τους την θυμίσουμε, εμείς στο planet-greece. Ότι με εντολή της τρόικας, φέτος θα εισαχθούν μόλις 500 αστυνομικοί στις Σχολές της Αστυνομίας. Συνεπώς, τα κτήρια, τι θέλουν να τα κάνουν; Απλά να τα χαζεύουν... άδεια;
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ