2012-08-07 18:39:58
Φωτογραφία για ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΝΕΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ
Συνεχίζεται και σήμερα η συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών με το θέμα των αποκρατικοποιήσεων, ενώ σε συνέντευξή του στη γερμανική τηλεόραση WRD ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, δηλώνει ότι μια πιθανή έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν διαχειρίσιμη αλλά θα είχε τεράστιους κινδύνους για τους απλούς έλληνες και δεν είναι επιθυμητή

Τονίζει δε, ότι «όπως έχουν τα πράγματα σήμερα, [η έξοδος] θα ήταν διαχειρίσιμη αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι επιθυμητή, γιατί θα υπήρχαν τεράστιοι κίνδυνοι ειδικά για τους απλούς Έλληνες».

Ο Γιούνκερ, όπως μεταδίδει το Reuters, ερωτήθηκε αν θα απέρριπτε κατηγορηματικά μία έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, είπε: «τουλάχιστον μέχρι το τέλος του φθινοπώρου. Και επίσης και μετά».

Συγκεκριμένα, ερωτώμενος για τη δήλωση του Γερμανού αντικαγκελαρίου Φίλιπ Ρέσλερ πως μία ελληνική έξοδος έχει πάψει πια να φοβίζει, ο Γιούνκερ απάντησε: «Όπως έχουν τα πράγματα σήμερα, θα ήταν μία διαχειρίσμη εξέλιξη, αλλά δεν θα ήταν μία επιθυμητή εξέλιξη επειδή θα ήταν συνδεδεμένη με τεράστιο ρίσκο, κυρίως για τους απλούς ανθρώπους στην Ελλάδα».


«Μπορεί κανείς να πει φυσικά εδώ» συνέχισε ο Γιούνκερ, «ότι "εμένα μου είναι εντελώς αδιάφορο τι θα συμβεί στους απλούς Έλληνες" -και υπάρχουν αρκετοί απλοί Έλληνες- αλλά εμένα δεν μου είναι αδιάφορο, δεν μου είναι αδιάφορο τι θα συμβεί με τους αγρότες».  «Τον κύριο Ρέσλερ μπορεί να μην τον νοιάζει, εμένα όμως με νοιάζει».

Σε ερώτηση για το πότε θα γνώριζε την είδηση ότι η Ελλάδα σκοπεύει να βγει από το ευρώ, ο Γιούνκερ υποστηρίζει ότι θα το γνώριζε «το προηγούμενο απόγευμα».

Υπενθυμίζεται ότι ο Ζ-Κ. Γιούνκερ θα επισκεφτεί την Ελλάδα στις 22 Αυγούστου.
 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ