2012-08-07 16:54:06
Φωτογραφία για Τι συμβαίνει και δεν...κατεβαίνει η ζυγαριά;
Ακολουθείτε τη δίαιτα που σας έχει δώσει ο διαιτολόγος κατά γράμμα, έχετε κόψει τηγανητά, delivery, ποτά και υδατάνθρακες και έχετε ξεκινήσει και γυμναστική αλλά η ζυγαριά δε λέει να κατέβει; Η απάντηση μπορεί να βρίσκεται σε καθημερινές συνήθειες, που ελάχιστη σχέση έχουν με την απώλεια βάρους.

Δείτε τις απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα που κάνουν τη ζυγαριά σας να μένει …καρφωμένη σε «ανεπιθύμητα νούμερα».

Τρώτε πάντα υγιεινά;

Το παράδοξο όταν κάποιος ακολουθεί μία διατροφή με υπολογισμένες τις θερμίδες, ώστε να λαμβάνει ένα ελαφρύ γεύμα, είναι ότι μπορεί να κάνει τον εγκέφαλο να …παρανοήσει. Με απλά λόγια, σε αυτήν περίπτωση ο εγκέφαλος παράγει περισσότερη γκρελίνη, γνωστή και ως «ορμόνη της όρεξης».

Η έκκριση γκρελίνης όμως δημιουργεί την ψευδαίσθηση του μη κορεσμού στέλνοντας «σήμα» στον μεταβολισμό να επιβραδύνει τη λειτουργία του.

Για να υπάρχει ισορροπία επικεντρώστε το ενδιαφέρον σας στα «γευστικότερα» μέρη του γεύματός σας. Αυτό βοηθά ακόμη στο να επιλέξετε τα τρόφιμα που αν και είναι υγιεινά, μοιάζουν να απειλούν τη δίαιτά σας.

Μετρητά ή κάρτα;

Μπορεί να ακούγεται παντελώς άσχετο, αλλά η αλήθεια είναι ότι σύμφωνα με το «Journal of Consumer Research», οι καταναλωτές που χρησιμοποιούν κάρτες αντί για μετρητά έχουν την τάση να αγοράζουν περισσότερα ανθυγιεινά και παχυντικά τρόφιμα.

Μία πιθανή εξήγηση είναι ότι αν και όσοι χρησιμοποιούν κάρτες έχουν πλήρη επίγνωση των θερμίδων, που …αγοράζουν, ακριβώς επειδή σε οικονομικό επίπεδο δεν αντιλαμβάνονται άμεσα τα χρήματα που ξοδεύουν, συνηθίζουν να αγοράζουν παχυντικά προϊόντα… «ελαφρά τη καρδία».

Σκέφτεστε συχνά τη γυμναστική;

Πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι το 50% των ανθρώπων που σκέφτονται την γυμναστική τρώνε περισσότερο. Αυτό συμβαίνει γιατί πιθανότατα οι άνθρωποι θεωρούν ότι η γυμναστική, που σύντομα θα κάνουν, τους επιτρέπει να καταναλώσουν περισσότερο φαγητό, το οποίο θα «κάψουν» στη συνέχεια. Ωστόσο οι ειδικοί προειδοποιούν ότι πριν την άσκηση το σνακ δεν πρέπει να ξεπερνά τις 150 θερμίδες.

Πόσο αφοσιωμένοι είστε στη δουλειά σας;

Η πολλή δουλειά δεν…τρώει μόνο τον αφέντη πνευματικά αλλά και σωματικά. Η καθιστική εργασία έστω και για μερικές ώρες είναι «σημάδι» για τον εγκέφαλο να σταματήσει την παραγωγή της λιπάσης, του ενζύμου δηλαδή που είναι υπεύθυνο για τη διάσπαση των τριγλυκεριδίων της τροφής και ιδιαίτερα εκείνων που περιέχουν λιπαρά οξέα μεγάλου μοριακού βάρους.

Προσπαθήστε απλά να σηκωθείτε και να τεντωθείτε κάθε μία ώρα και ο μεταβολισμός σας θα ενεργοποιηθεί κατά 13%, ενώ αν κινείστε νευρικά (π.χ κουνάτε τα πόδια σας ή ανακάθεστε στην καρέκλα σας) αυξάνετε το «κάψιμο» των θερμίδων κατά 54%.

Χρειάζεστε περισσότερο ύπνο;

Αν δεν κοιμάστε αρκετά, το σώμα σας μπαίνει σε μία διαδικασία «διατήρησης» του λίπους και των υδατανθράκων. Σε μία έρευνα μάλιστα που διεξήγαγε το «The American Journal of Clinical Nutrition» φάνηκε ότι οι γυναίκες, που κοιμούνται λιγότερο από τέσσερις ώρες λαμβάνουν περίπου 300 θερμίδες και 21 γραμμάρια περισσότερο λίπος την επόμενη μέρα.

clickatlife.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ