2012-08-07 13:46:33
Φωτογραφία για Αναζωπυρώσεις στην Ιεράπετρα
Αναζωπυρώσεις σημειώθηκαν, νωρίς το μεσημέρι, στην περιοχή της Ιεράπετρας, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων, με αποτέλεσμα οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις να ενισχυθούν ξανά, ενώ μέρος τους είχε αποδεσμευτεί το πρωί, οπότε η φωτιά... είχε τεθεί υπό μερικό έλεγχο.

Σύμφωνα με το διοικητή των πυροσβεστικών υπηρεσιών Λασιθίου, Δημήτρη Ραπανάκη, περίπου στις 12.50 εκδηλώθηκαν αναζωπυρώσεις από τις Μουρνιές, την Καλλιθέα και το Μύρτο, ενώ οι πε΄ριπου 30 άνδρες με 12 πυροσβεστικά οχήματα αντιμετωπίζουν σημαντικές δυσκολίες στην προσπάθεια να τιθασεύσουν τη φωτιά.

Σε μεγάλη απόσταση, στην Καλλιθέα, απειλείται μία κατοικία, ενώ αισιοδοξία ότι οι φλόγες δε θα φτάσουν στους οικισμούς εκφράζεται για το Μύρτος και τις Μουρνιές. Παράλληλα σύντομα θα επιχειρεί από αέρος ένα ελικόπτερο τύπου Έρικσον, το οποίο κλήθηκε από την Ελευσίνα.

Ήδη πάντως γίνεται λόγος, στην τοπική κοινωνία, για εμπρησμό, καθώς τα τρία μέτωπα της φωτιάς εκδηλώθηκαν με διαφορά μισής ώρας.


Ολονύκτια μάχη

Με τις φλόγες μάχονταν όλη τη νύχτα οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, που κλήθηκαν σε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 18.00 το απόγευμα της Δευτέρας στην περιοχή της Ιεράπετρας.

Από τα τρία μέτωπα που αντιμετώπισαν, αρχικά, οι πυροσβεστικές δυνάμεις, το πρωί της Τρίτης, μετά από ολονύκτιο αγώνα, είχε μείνει "ανοιχτό" ένα μέτωπο με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να εκφράζει αισιοδοξία ότι τα πράγματα θα εξελιχθούν θετικά σήμερα. Περίπου στις 10.00 το πρωί δεν υπήρχε κανένα ενεργό μέτωπο, παρά μόνο μεμονωμένες εστίες φωτιάς.

Ρίψεις νερού ξεκίνησε το πρωί και το πυροσβεστικό ελικόπτερο, ενώ στη διάθεση της Πυροσβεστικής είναι και δύο αεροσκάφη τύπου καναντέρ. 20 πυροσβεστικά οχήματα με 40 άνδρες, ένα πεζοπόρο τμήμα αλλά και κάτοικοι της περιοχής και εθελοντές κατέβαλαν ως το πρωί κάθε δυνατή προσπάθεια να περιορίσουν τις φλόγες, ενώ συνδράμουν και υδροφόρες από τη Σητεία και την Ιεράπετρα, ενώ το πρωί κι αφού το πρόβλημα είχε περιοριστεί μέρος της δύναμης απελευθερώθηκε, ωστόσο η επίγεια δύναμη παραμένει ισχυρή.
cretalive.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ