2012-08-07 10:23:34
Φωτογραφία για Top Channel: Το ΥπΕξ δεν στηρίζει την απογραφή της Ομόνοιας – ικανοποίηση στους ανθελληνικούς κύκλους
Ο Σπαχίου βάζει σύνορα στα στενά μεταξύ Κέρκυρας και Αγίων Σαράντα

-την ώρα που το Top Channel έλεγε την είδηση η Ερυθρόμαυρη Συμμαχία του Σπαχίου  έβαζε σύνορα ανοιχτά στο Ιόνιο μεταξύ Αγίων Σαράντα και Κέρκυρα

Ιδιαίτερη ικανοποίηση  προκαλούν στην αλβανική κοινή γνώμη, αλλά και ενθάρρυνση στους εθνικιστές για να συνεχίσουν τους «αγώνες» τους κατά της Ελλάδας και του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, τα όσα μεταδίδει σήμερα ο μεγαλύτερος αλβανικός τηλεοπτικός σταθμός Top Channel.

Σύμφωνα με το Τοπ Τσάνελ, το οποίο αναφέρεται σε δικές του πηγές πληροφόρησης, το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών «δεν ενθαρρύνει την Ομόνοια   να συνεχίσει την απογραφή, μάλιστα η Αθήνα δεν θα αναγνωρίσει το αποτέλεσμα αυτής της απογραφής, γιατί θα  βλάψει τις ελληνο-αλβανικές σχέσεις και ανοίγει στην Ελλάδα ένα νέο μέτωπο στη δύσκολη αυτή περίοδο που περνάει η χώρα».

«Η απόφαση της Ομόνοιας, συνεχίζει το κανάλι, για την μονόπλευρη απογραφή της Μειονότητας  στον αλβανικό νότο έχει διασπάσει όχι μόνο τη Μειονότητα, αλλά και το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, μέρος του οποίου στηρίζει τον μετριοπαθή τρόπο ένταξης  αυτής της μειονότητας στη χώρα μας (Αλβανία).

Το Top Channel  αφήνει να εννοηθεί πως οι πηγές του αναφέρουν πως η Αθήνα οδηγήθηκε σ΄αυτήν τη στάση όταν «παράγοντές της ενημερώθηκαν πως και οι μουσουλμάνοι της Θράκης ζητούν την απογραφή τους κατά τα πρότυπα της Ομόνοιας.

Μάλιστα το κανάλι πλέκει το εγκώμιο του υπουργού Δημήτρη Αβραμόπουλου καθώς » στο αξίωμα του υπουργού Εξωτερικών φαίνεται πως  ενθαρρύνει το ρεύμα της μετριοπαθούς ένταξης… Ο ίδιος, συνεχίζει το κανάλι και άλλοι ανώτατοι διπλωμάτες δεν ενθαρρύνουν την απόφαση της Ομόνοιας».

Ωστόσο στελέχη  στην Εθνική Ελληνική Μειονότητα σημειώνουν πως, αν όσα μεταδίδει το Τοπ Τσάνελ είναι αληθή,  τότε το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών φαίνεται να υπαναχωρεί στις πιέσεις των αλβανικών κύκλων και όχι μόνο αναφορικά με το θέμα της απογραφής, προμηνύοντας  και πιθανές άλλες υποχωρήσεις  σε άλλα σημαντικά θέματα ελληνο-αλβανικού ενδιαφέροντος.

http://www.deropoli.com/?p=10206
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ