2012-08-06 13:05:03
Φωτογραφία για Μήνυμα αναγνώστη: Στο απυρόβλητο τα ειδικά μισθολόγια. Πυρ σε όλα τα άλλα
Εδώ και πολύ καιρό βάλατε βαθιά το χέρι σας στις τσέπες μας, με συνοπτικές διαδικασίες, χωρίς αναστολές και συστολές. Τώρα, που πρέπει να βάλετε χέρι και στις δικές σας τσέπες, πέσατε όλοι σε βαθιά περισυλλογή.

Ο λόγος για την προστασία των ειδικών μισθολογίων και των υψηλών, άνω των 2500 € συντάξεων. Οι άνθρωποι έχουν επιδοθεί σε σαφάρι προκειμένου να βρουν λένε ισοδύναμα μέτρα, δηλαδή να ξεφορτώσουν το λογαριασμό σε άλλες κοινωνικές ομάδες (κατά κανόνα ασθενέστερες) ή στις κοινωνικές παροχές (βλέπε υγεία, πρόνοια, παιδεία...).

Αυτή η εμμονή στη διάσωση των παραπάνω γίνεται άμεσα κατανοητή, αν ανατρέξει κανείς στην επαγγελματική χωροταξία της βουλής - κυβέρνησης και τη σχέση της με τα ειδικά μισθολόγια, καθώς και στην συνταγματική πρόβλεψη που διασυνδέει αποζημιώσεις βουλευτών και μισθούς δικαστικών λειτουργών. Η ανακοίνωση - προειδοποίηση του μισθοδικείου 15/07/212 εξάλλου, που απαριθμεί το σύνολο των μηνιαίων αποζημιώσεων των βουλευτών (20.000€ αθροιστικά ανά κεφάλι), δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολιών αλλά ούτε και προθέσεων για το τι μέλλει γενέσθαι, σε περίπτωση περικοπής εισοδημάτων των δικαστικών. Και ξαναλέμε, πρώτα από όλα και όλους οι τσέπες τους….


Οι άνθρωποι παίζουν με τη νοημοσύνη μας, όταν με ύφος καρδιναλίων διακηρύσσουν τη δίκαιη κατανομή των βαρών. Όταν ανησυχούν για την επιβάρυνση που θα προκαλέσει στην ύφεση η απώλεια 400 εκατομμυρίων ετησίως από μισθούς 2500€, ενώ αντιθέτως η ισόποση απώλεια σε συντάξεις των 700€ ή ό,τι απόμεινε από τα δώρα ε… δε θα ‘χει ανάλογες υφεσιακές συνέπειες. Αυτό που περισσότερο με απογοητεύει είναι πρώτα η στάση της αντιπολίτευσης (δυνάμεις κοινωνικής δικαιοσύνης κατά δήλωση τους) που απλά δε βγάζουν σφήνα για το θέμα. Έπονται η υποκρισία των συνδικαλιστών (μούγκα και αυτοί) και η λογοκρισία των ΜΜΕ. Αν κάποιος τολμήσει να ψελλίσει κάτι σχετικό με το θέμα, τον τρώει το σκοτάδι. Έτσι για να καταλαβαίνουμε με ποιους συντάσσονται οι μεγαλοσχήμονες παρουσιαστές στα κανάλια μας και λοιποί δημοσιογράφοι.

Όλοι αυτοί με σπουδή περισσή έχουν επιδοθεί στη διάσωση των υψηλών μισθών και συντάξεων μεταθέτοντας ‘ισοδυνάμως’ τα βάρη στα χαμηλότερα εισοδήματα, που έχουν ήδη υποστεί εξουθενωτικές περικοπές. Οι μόνοι που παραδόξως δείχνουν να αντιστέκονται ακόμη σε αυτή την πολιτική εξαχρείωση των μικρών πολιτικών μας εκπροσώπων είναι οι… τροικανοί που μάλλον είναι ζήτημα χρόνου να υποκύψουν στις υπέρτερες πιέσεις. Λυπάμαι, αλλά αυτό είναι όνειδος. Κατάντημα και ξεφτίλα το λέει ο λαός μας. Απογοητεύτηκα επίσης, όταν διάβασα ότι ο Φώτης Κουβέλης υπερασπίζεται και μάλιστα με έγχρωμη γραμμή το ανώτατο πλαφόν για τις συντάξεις. Μήπως έχει στο μυαλό του τη δική του σύνταξη; Αν είναι έτσι, θα φροντίσουμε να συνταξιοδοτηθεί στις αμέσως επόμενες εκλογές.

Αναγνώστης
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ