2012-08-05 19:46:02
Φωτογραφία για Ισραήλ: Κατά των μέτρων και υπέρ του νόμου για στρατιωτική θητεία...
Περίπου 2.500 άνθρωποι διαμαρτυρήθηκαν χθες βράδυ, στο Τελ Αβίβ, για τη λιτότητα και την έλλειψη κοινωνικής δικαιοσύνης, ζητώντας προστασία του Ισραήλ από την παγκόσμια οικονομική κρίση, αλλά και για την απουσία νόμου που θα καθιστά υποχρεωτική τη στρατιωτική θητεία για όλους τους Ισραηλινούς ή την πολιτική θητεία για τους υπερορθόδοξους Εβραίους.

Επρόκειτο για δύο διαφορετικές διαμαρτυρίες, όπου οι διοργανωτές, θέλησαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους σε μία κινητοποίηση κοντά στο Μουσείο του Τελ Αβίβ.

Μικρές ομάδες διαδηλωτών προσπάθησαν να περάσουν ένα ριζοσπαστικό μήνυμα, ζητώντας την παραίτηση της κυβέρνησης του πρωθυπουργού, Μπενιαμίν Νετανιάχου, αλλά το εγχείρημα στέφθηκε με αποτυχία.

Ωστόσο, οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, θέλουν την δημοτικότητα του πρωθυπουργού, πολύ χαμηλότερη, από τον Απρίλιο του 2009. Πιο συγκεκριμένα, το 60% των Ισραηλινών είναι απογοητευμένο από την πολιτική του και το υπόλοιπο 31% είναι ευχαριστημένο.

Τα μαντάτα, όμως, δεν είναι και τόσο ευχάριστα ούτε για την δημοτικότητα του δεξιού κόμματος, του Λικούντ, αφού αν γίνονταν εκλογές, θα εξέλεγε 25 βουλευτές από τους συνολικά 120.

hassapis-peter.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ