2012-08-05 19:02:00
Φωτογραφία για ΣΙΜΟΝ ΠΕΡΕΣ: ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Οι μικρές χώρες μπορούν να γίνουν μεγάλες και να κάνουν μεγάλα πράγματα, τονίζει με συνέντευξή του στο ''Βήμα της Κυριακής'', λίγες ώρες πριν από την επίσημη επίσκεψη του στη χώρα μας ο πρόεδρος του Ισραήλ.

 Ο Σίμον Πέρες, επισημαίνει ότι η Ελλάδα και το Ισραήλ θα έπρεπε να έχουν συνεργαστεί στενά εδώ και χρόνια λόγω «γεωγραφικής και πολιτισμικής εγγύτητας» και σημειώνει με έμφαση ότι στο σύγχρονο κόσμο μεγάλη χώρα είναι αυτή που έχει υψηλό επίπεδο ανάπτυξης και τεχνολογία, όχι πολλά εδάφη. «Η Ελλάδα έχει ψηλά βουνά που θα σας φέρουν τουρίστες, αλλά χρειάζεστε υψηλή τεχνολογία που θα σας φέρει επενδύσεις» αναφέρει χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι Ισραηλινοί επενδυτές ενδιαφέρονται για την Ελλάδα.

Υπέρ της ενεργιακής συνεργασίας των δυο χωρών

«Η Ελλάδα διαθέτει περίπου 20% καλλιεργήσιμης γης. Μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα και θα ήμασταν πολύ χαρούμενοι αν μπορούσαμε να βοηθήσουμε. Αρκετοί ισραηλινοί επενδυτές θα ενδιαφέρονταν» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο Ισραηλινός πολιτικός τάσσεται επίσης υπέρ της ενίσχυσης της ενεργειακής συνεργασίας των δυο χωρών.

Από όσο γνωρίζω η ιδέα μεταφοράς του ισραηλινού φυσικού αερίου μέσω Ελλάδας, έχει εξεταστεί και μπορεί να υπάρξουν πολύ θετικά αποτελέσματα αναφέρει χαρακτηριστικά, προσθέτοντας με νόημα ότι «όλες οι πλευρές θα συμπεριφερθούν βάσει των όσων λέει το Διεθνές Δίκαιο»
 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ