2012-08-05 14:15:12
Φωτογραφία για Οριστική ταφόπλακα σε συντάξεις και επιδόματα αποφάσισαν Στουρνάρας - Τρόικα
Αναλυτικό ρεπορτάζ στο planet-greece

H κρίσιμη συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών μεταξύ του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση με τους εκπροσώπους της Τρόικας ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τη 1:30 το μεσημέρι Στο τραπέζι τέθηκαν οι προτάσεις για την εξειδίκευση των μέτρων που θα περιληφθούν στο πακέτο των 11,5 δισ. Ευρώ με τον εκπρόσωπο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Πολ Τόμσεν να δηλώνει απερχόμενος ότι οι διαπραγματεύσεις «πήγαν καλά».

«'Εχει σημειωθεί πολύ μεγάλη πρόοδος» δήλωσαν οι επικεφαλής της τροίκας, αναφερόμενοι στις συζητήσεις που είχαν με την κυβέρνηση, για την οριστικοποίηση του πακέτου μέτρων των 11,5 δις ευρώ, μετά το τέλος της συνάντησης που είχαν με τον υπουργό Οικονομικών και τα άλλα μέλη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης. Οι επικεφαλής της τροίκας θα επιστρέψουν στις αρχές Σεπτεμβρίου για την οριστικοποίηση του πακέτου.

Ταφόπλακα στις συντάξεις

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του planet-greece, μείωση των κύριων συντάξεων από ένα ποσό και πάνω, περικοπή στο εφάπαξ, επέκταση του ενιαίου μισθολογίου στις ΔΕΚΟ, πλαφόν στις συντάξεις, κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης (δηλαδή των δώρων) και περικοπή κοινωνικών επιδομάτων βάσει εισοδηματικών κριτηρίων, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το πακέτο μέτρων της διετίας 2013- 2014, ύψους 11,6 δις. Ευρώ.
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ