2012-08-05 12:33:50
Φωτογραφία για Βαθμός ετοιμότητας, άγνωστος...
Ο Παντελής Διαμαντόπουλος γράφει για τον μέχρι τώρα βαθμό ετοιμότητας του Ολυμπιακού και για το...τρέξιμο που πρέπει να κάνει ο Ζαρντίμ για να βρει η ομάδα "χημεία" μέσα στο γήπεδο

Πέρασε και το ματς με την Βίλεμ για τον Ολυμπιακό και η πιο σημαντική στιγμή αυτής της διαδικασίας, ήταν οι δηλώσεις του Ζαρντίμ στο τέλος. Ο άνθρωπος το είπε ξεκάθαρα: "Από Δευτέρα, θα έχουμε τον Ολυμπιακό της νέας σεζόν".

Κι αυτό από μόνο του δίνει το στίγμα. Ο Πορτογάλος έχει απόντες, περιμένει μεταγραφές και ξέρει ότι οι διεθνείς , δεν είναι στην κατάσταση που θέλει (καλό είναι αυτό, θα έπρεπε να ανησυχεί αν "πετούσαν").

Μπορεί λοιπόν, οι τίτλοι των εφημερίδων και των σάιτ να ήταν ...τεράστιοι κατά την περίοδο της προετοιμασίας, σε καμία περίπτωση όμως, όλα αυτά για τα οποία μιλούσαν δεν εμφανίζονται στο γήπεδο.

Έχει πολλά να κάνει ακόμη ο νταμπλούχος μέχρι να διαμορφώσει την εικόνα του. Αν το καλοσκεφτούμε σε κανά 20μερο θα 'χει επίσημα ματς, όμως αυτή η ομάδα πάντα καταφέρνει να 'ναι έτοιμη όταν πρέπει.


Για την ώρα, ο βαθμός ετοιμότητας είναι άγνωστος. Κάποιες συνεργασίες βγαίνουν στο χορτάρι και κάποιες όχι. Λάθη γίνονται αρκετά όπως επισήμανε ο προπονητής και στα τελευταία φιλικά όλο και κάποιος αντίπαλος θα βγει στην πλάτη της άμυνας, για να σκοράρει.

Οι περισσότεροι από αυτούς που αγωνίζονται, βρίσκονται στην διαδικασία... προσπάθειας να συνηθίσουν την φανέλα. Να αντέξουν το βάρος! Οπότε, δίχως να αποτελεί δικαιολογία, θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε και ποιοι θα προχωρήσουν, συνηθίζοντας τις μεγάλες υποχρεώσεις που έχει αυτή η ομάδα.

Ο Ζαρντίμ θα "κόψει" κόσμο. Δεν μπορεί να κάνει και αλλιώς. Τους πήρε όλους στο Έρμελο, κόντρα στις προγραμματικές του δηλώσεις, θαρρώ όμως, ότι τις αποφάσεις, τις είχε λάβει. Ίσως και να 'θελε να δώσει μια τελευταία ευκαιρία σε κάποιον- ους. Στα μυαλό ενός προπονητή, πάντα υπάρχουν πολλά.

Αλλά αυτό που βαραίνει περισσότερο την σκέψη του συγκεκριμένου, είναι ότι θα πρέπει το συντομότερο να βγάλει ένα σύνολο με "χημεία" μέσα στο γήπεδο. Ο κόσμος είναι απαιτητικός, ο χρόνος θα αρχίζει να γίνεται πιεστικός και εμείς μέχρι την 4η μέρα του Αυγούστου, βλέπουμε πειράματα. Αναγκαστικά, δεν το αναφέρω ως μέρος... κατηγορητήριου. Ωστόσο, δε βγάζεις άκρη. Δεν ξέρεις ποιοι θα είναι στην άμυνα, πως θα σχηματιστεί το κέντρο και ποιοι θα επιλεγούν τελικά για τα δυο άκρα.

Για παράδειγμα, αν υποθέσουμε πως ο Τζιμπούρ έχει ένα προβαδισματάκι (αν λέω...) για την κορυφή της επίθεσης, δεξιά κι αριστερά ποιοι θα είναι; Ο φορμαρισμένος Αμπντούν με τον Μιραλάς; Και που 'ναι ο Βέλγος; Θα παίξει ο Φετφατζίδης; Κάποιος άλλος; Οι μεταγραφές, θα 'ναι σε θέση να πάρουν φανέλα ενδεκάδας αμέσως; Και πότε θα τελειώσουν; Η άμυνα θα είναι αυτή που βλέπουμε στα φιλικά; Αν ναι, θέλουν απίστευτη δουλειά.

Ο Τοροσίδης τι θα κάνει; Θα μείνει ή θα πάει στην Ρόμα; Και πως θα  παίξει η ομάδα; Με Μανιάτη- Γκρέκο και μπροστά δεκάρι; και ο Φέισα; Θα κάτσει πάγκο ο Ιταλός όταν μπει για τα καλά στο πρόγραμμα; Και μπορώ να αραδιάσω κι άλλα ερωτήματα. Να πάω και στην επίθεση (Μήτρογλου;) ή να πούμε για τον Ιμπαγάσα και τον Τάτο! Σε μια μεγάλη ομάδα,αυτοί είναι ευχάριστοι πονοκέφαλοι για τον προπονητή.

Ο Ζαρντίμ όμως, που είδε τον Ολυμπιακό να κερδίζει 3- 2 στο τέλος την Βίλεμ, ξέρει, ότι σε περίοδο Ολυμπιακών Αγώνων, έχει ξεκινήσει κι αυτός πλέον να δίνει την δική του... κούρσα, με αντίπαλο τον χρόνο για να 'χει έτοιμη -όσο καλύτερα γίνεται- την ομάδα! Σε μια κούρσα που όσο πιο γρήγορα τερματίσει, τόσο πιο ήσυχο θα έχει και το κεφάλι του πηγή: sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ