2012-08-05 11:43:05
Φωτογραφία για Λουτρό αίματος στην Υεμένη
Νεκρός στέλεχος της Αλ Κάιντα

Σαράντα δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 37 τραυματίστηκαν σε μια επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε χθες Σάββατο βράδυ στη νότια Υεμένη και η οποία αποδίδεται στην αλ Κάιντα, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα νοσοκομειακές πηγές και πηγές της τοπικής κυβέρνησης Ο βομβιστής-καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά που είχε ζωστεί στην διάρκεια μιας κηδείας, σε χωριό βόρεια της πόλης Τζάαρ. Στόχος του ήταν μέλη φυλών που πολέμησαν στο πλευρό του στρατού στην διάρκεια της επίθεσης εναντίον ισλαμιστών μαχητών που φέρονται ότι συνδέονται με την αλ Κάιντα στην επαρχία Αμπιάν, που ανακαταλήφθηκε από τις κυβερνητικές δυνάμεις τον Ιούνιο, γεγονός το οποίο η Σαναά είχε χαρακτηρίσει σημαντική επιτυχία.

«Ο καμικάζι ανήκε στο δίκτυο της αλ Κάιντα, το οποίο, αφού εκδιώχθηκε από την Τζάαρ τον Ιούνιο, "προσπαθεί να εκδικηθεί τις λαϊκές επιτροπές», δήλωσε κάτοικος της πόλης που βρισκόταν στο σημείο όπου έγινε η επίθεση. Ανάμεσα στα θύματα βρίσκονται και 25 μέλη της τοπικής πολιτοφυλακής.


Νωρίτερα χθες, μη επανδρωμένο τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος έπληξε όχημα στην επαρχία Χαντραμούτ, σκοτώνοντας πέντε επιβαίνοντες σε αυτό. Σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο, επρόκειτο για μέλη της οργάνωσης Άνσαρ αλ Σαρία ("Υποστηρικτές του Ισλαμικού Νόμου"), παρακλάδι της αλ Κάιντα.

Η Άνσαρ αλ Σαρία είχε καταλάβει μεγάλες εκτάσεις στη νότια Υεμένη πριν από περίπου ένα χρόνο, εκμεταλλευόμενη το χάος εν μέσω της εξέγερσης εναντίον του προέδρου Άλι Αμπντάλα Σάλεχ όσο και τον διχασμό του στρατού.
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ