2012-08-04 14:08:38
Φωτογραφία για Τεράστια επιχείρηση σκούπα στο κέντρο της Αθήνας και τον Έβρο για λαθρομετανάστες .
H επιχείρηση έχει κωδικό όνομα «Ξένιος Ζεύς».

Σε εξέλιξη βρίσκεται από χθες ευρεία αστυνομική επιχείρηση στο κέντρο της Αθήνας με την ΕΛ.ΑΣ. να πραγματοποιεί ελέγχους σε κτήρια και να προσαγάγει λαθρομετανάστες.

Μία μεγάλη επιχείρηση-σκούπα για την συγκέντρωση λαθρομεταναστών, που βρίσκονται στην Αθήνα και στον Έβρο παράνομα, ξεκίνησε πριν από λίγο σε ολόκληρη την Αττική αλλά και στο νομό Έβρου.

Ήδη από το πρωί του Σαββάτου έχει ξεκινήσει μεγάλη επιχείρηση των δυνάμεων της Αστυνομίας στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας, προκειμένου να εντοπίσουν παράνομους μετανάστες. Η πρώτη κίνηση έγινε στην περιοχή της Πέτρου Ράλλη, όπου οι αστυνομικοί εντόπισαν κάποιους αλλοδαπούς και τους μετέφεραν με κλούβες για ταυτοποίηση στοιχείων, ενώ ανάλογη επιχείρηση υπάρχει και στη Μενάνδρου,πλ.Καραϊσκάκη,σταθμό Λαρίσης,Ομόνοια,πλ.Βάθης,Μεταξουργείο κλπ..

Στην επιχείρηση συμμετέχουν περίπου 1.500 αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ και της Ασφάλειας, αλλά και τα τοπικά αστυνομικά τμήματα λαμβάνουν μέρος στις έρευνες σε στέκια μεταναστών, σε παλιά παρατημένα κτίρια, καταστήματα και σπίτια.


Όσοι εντοπιστούν χωρίς τα απαραίτητα νόμιμα έγγραφα αυτομάτως θα μεταφέρονται στην Αμυγδαλέζα, ενώ για όσους εκκρεμούν υποθέσεις με τη δικαιοσύνη θα ακολουθείται για αυτούς η νόμιμη διαδικασία. Η επιχείρηση αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη από την Παρασκευή και ήδη έχουν μεταφερθεί περίπου 200 λαθρομετανάστες στις σχολές της Αστυνομίας στην Ξάνθη και την Κομοτηνή, προκειμένου εν συνεχεία να επαναπροωθηθούν στις πατρίδες τους.

Εκτός όμως από την Αττική και στη Θράκη υπάρχει σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας που ξεκίνησε από την Πέμπτη και συνεχίζεται με την μετακίνηση 1.881 συνοριοφυλάκων προκειμένου να προστατεύσουν τα σύνορα από παράνομους λαθρομετανάστες, καθώς οι αρχές φοβούνται και το ενδεχόμενο μαζικής μεταφοράς μεταναστών από τη Συρία λόγω του εμφυλίου στην περιοχή.

Ήδη τις προηγούμενες ημέρες τουλάχιστον δέκα διμοιρίες των ΜΑΤ τόσο από την Αθήνα όσο και από τη Θεσσαλονίκη έχουν μετακινηθεί στη Θράκη προκειμένου να βοηθήσουν στις περίπτώσεις εντάσεις και επεισοδίων σε Ξάνθη και Κομοτηνή.
Eglimatikotita
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ