2012-08-04 06:06:02
Φωτογραφία για Σύριοι αντάρτες κατέλαβαν κτίριο των υπηρεσιών ασφαλείας
Σύροι αντάρτες κατέλαβαν ένα κτίριο όπου βρισκόταν το αρχηγείο των υπηρεσιών ασφαλείας στην επαρχία Ντέιρ αλ Ζορ χθες, σκοτώνοντας 13 άνδρες σε μια μάχη για τον έλεγχο ενός σημαντικού αυτοκινητοδρόμου ο οποίος συνδέει την περιοχή με το Ιράκ, είπε ένας εκπρόσωπός τους.

Οι αντάρτες πραγματοποίησαν έφοδο στο συγκεκριμένο καθώς και σε άλλα κτίρια κοντά στην πόλη αλ Μαγιαντίν, ανάμεσα στην πρωτεύουσα της επαρχίας και στα σύνορα με το Ιράκ, είπε ο Όμαρ Αμπού Λάιλα, ένας εκπρόσωπος του Ανατολικού Συμβουλίου των εξεγερμένων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πολλοί άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας αυτομόλησαν τις τελευταίες ημέρες και οι «13 που είχαν απομείνει να υπερασπιστούν το συγκρότημα» σκοτώθηκαν.

Τρεις πράκτορες της υπηρεσίας πληροφοριών αιχμαλωτίστηκαν, πρόσθεσε.

«Οι μαχητές έχουν πλέον τον έλεγχο του συγκροτήματος» αυτού, είπε ο Αμπού Λάιλα, προσθέτοντας ότι στην περιοχή "υπάρχει ακόμα ένα φυλάκιο του στρατού και μια θέση του πυροβολικού υπό τον έλεγχο του καθεστώτος, κοντά στην Μαγιαντίν».

Άλλη πηγή των ανταρτών ανέφερε ότι οι εξεγερμένοι προσπαθούν να αποκόψουν την οδό ανεφοδιασμού του στρατού προς την πόλη Άλμπου Καμάλ, στα σύνορα με το Ιράκ.

Οι αντάρτες είχαν καταλάβει πρόσκαιρα ένα σημείο ελέγχου τον περασμένο μήνα, αλλά αποσύρθηκαν όταν οι ιρακινές αρχές έκλεισαν τα σύνορα από την δική τους πλευρά.
ΑΜΠΕ
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ