2012-08-04 01:57:44
Φωτογραφία για Αναγνώστης αναφέρει Μετατρέπουν την Κεντρική Σχολή Αστυφυλάκων σε Κέντρο υποδοχής λαθρομεταναστών
Απίστευτο και όμως αληθινό, η μεγαλύτερη,νεότερη και πλέον κατάλληλη Σχολή της Ελληνικής Αστυνομίας στην Κομοτηνή... μετατρέπεται σε χώρο υποδοχής λαθρομεταναστών!

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή όμως: Η Ελληνική Αστυνομία έχει 8 Σχολές σε όλη την Ελλάδα (Διδ/χο, Κομοτηνή, Ξάνθη, Νάουσα, Γρεβενά, Καρδίτσα, Ρέθυμνο, Σητεία) η κεντρική Σχολή βρίσκεται στην Κομοτηνη. Αποτελείται από 5 δυόροφους κοιτώνες, διδακτήρια, δυόροφο εστιατόριο, αίθουσες πληροφορικής, γήπεδα άθλησης, γυμναστήριο, αίθουσα αυτοάμυνας, πεδίο βολής, κλπ. Η συνολική δυναμικότητα της Σχολής είναι περίπου 1000 Δόκιμων, μπορεί δλδ να εκπαιδεύσει το σύνολο των Δοκίμων ανά έτος. Αυτός ήταν και ο σχεδιασμός εξαρχής, δλδ να σταματήσει ο κατακερματισμός των Δοκίμων σε Σχολές ανα την Επικράτεια που οδηγεί σε σπατάλη προσωπικού, χρημάτων, συντήρηση κτιρίων, επιπλέον εκπαιδευτικό προσωπικό και διαφορές στην εκπαίδευση των Δοκίμων
. Επιπλέον οι λοιπές Σχολές παρουσιάζουν σοβαρά προβλήματα παλαιότητας, έλλειψης χώρων και υποδομών. Αντί να παραμείνει λοιπόν ανοιχτή μόνο η κεντρική Σχολή και να κλείσουν ή να αλλάξουν χρήση οι λοιπές ώστε να εξοικονομηθούν χρήματα, γίνεται το αντίθετο Ας δεχτούμε όμως ότι είναι προσωρινό το μέτρο μέχρι την έναρξη της Σχολικής χρονιάς... ερωτώ: ποιός γονιός θα στείλει τα παιδιά του να ζήσουν και να εκπαιδευτούν επί ένα χρόνο στα ίδια κρεβάτια που κοιμήθηκαν λαθρομετανάστες; Στους ίδιους χώρους υγιεινής; Στους ίδιους χώρους εστίασης; Παρά το νέο της Σχολής η δεκαετής χρήση της έχει εμφανή τα σημάδια της σε πολλούς χώρους και αυτό από τα δικά μας τα παιδιά... φανταστείτε πως θα την παραλάβουμε την Σχολή όταν και αν επιστραφεί. Εκατομμύρια ξοδεύτηκαν για να κατασκευαστεί αυτή η Σχολή από το μηδέν και την μετατρέπουμε σε χώρο λαθρομεταναστών χωρίς κανένα σχεδιασμό για το μέλλον. Θα ψάχνουμε μετά για νέα εκατομμύρια και νέες σπατάλες.

Θέλω να τονίσω ότι δεν είμαι αντίθετος στην δημιουργία τέτοιων χώρων υποδοχής στην Κομοτηνή, όπως και σε οποιαδήποτε άλλη πόλη, αρκεί αυτό να γίνεται με σχεδιασμό βάθους χρόνου και όχι με τέτοιο τρόπο που τελικά θα οδηγήσει σε νέα έξοδα και προβλήματα σε βάρος του Έλληνα πολίτη. Υπάρχουν σε κάθε Δήμο, χώροι οι οποίοι δεν χρησιμοποιούνται/ εγκαταλελλημένοι (π.χ. στρατόπεδα) που δεν προσφέρουν πλέον τπτ και μπορούν να μετατραπούν σε χώρους φιλοξενίας.

Αναγνώστης
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ