2012-08-03 19:25:35
Φωτογραφία για This is Federer!!!
O ημιτελικός του... αιώνα! Μετά από 4.5 ώρες (!!!) ο Ρότζερ Φέντερερ νίκησε με 2-1 σετ (3-6, 7-6, 19-17) τον Αργεντίνο Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο και πέρασε στον Κυριακάτικο τελικό των Ολυμπιακών αγώνων!

Γι’ αυτό λέγεται «βασιλιάς»! Ο Ρότζερ Φέντερερ είναι έτοιμος να διεκδικήσει το πρώτο του χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες στο απλό των ανδρών, βγαίνοντας νικητής από ένα σπουδαίο αγώνα κόντρα στον σκληροτράχηλο Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο, σπάζοντας τα χρονόμετρα και όλα τα ρεκόρ, αφού ο νικητής πανηγύρισε στο 36 (!) game του τρίτου και καθοριστικού σετ και έπειτα από 2 ώρες και 34 λεπτά μόνο στο τάι μπρέικ!

Ο Ελβετός χρειάστηκε να καταβάλει τεράστια προσπάθεια, ίσως τη μεγαλύτερη κόντρα σε οποιονδήποτε αντίπαλο συνάντησε φέτος σε μεγάλη διοργάνωση, ανατρέποντας το σκορ, που του έδωσε το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό, έπειτα από 4 ώρες και 26 λεπτά αγώνα. Εξαιρετικός, αλλά μάλλον άτυχος ο Ντελ Πότρο, ο οποίος προσπάθησε με νύχια και με δόντια παίζοντας ένα από τα μεγαλύτερα παιχνίδια της καριέρας του, όμως δεν άντεξε μέχρι τέλους.


Οι δύο τενίστες κράτησαν το σερβίς τους, με τον Φέντερερ να πετυχαίνει 2 break και καθοριστικά όπως αποδείχθηκε στο 3ο σετ, όταν πέρασε μπροστά με 11-10, χωρίς ωστόσο να κρατήσει το προβάδισμά του και να «τελειώσει» το ματς, και στο 18-17. Αρκετά τα λάθη για τον Ελβετό στο ξεκίνημα, με τον Ντελ Πότρο να εκμεταλλεύεται τις αδυναμίες του αντιπάλου του και να παίρνει το προβάδισμα με 6-3, κάτι που δεν μπόρεσε να κάνει και στη συνέχεια, ενώ είχε την ευκαιρία. Ο Φέντερερ ανέβασε την απόδοσή του, κατάφερε να ξεπεράσει τον κακό του εαυτό, ίσως τον μοναδικό που του προκαλεί... προβλήματα σε τέτοια ματς οδηγώντας πια το ματς στην... παράταση.

Εκεί δεν χρειάστηκε να μιλήσει μόνο η θέληση. Άλλωστε, και οι δύο τενίστες με το παιχνίδι τους έδειξαν ότι ήθελαν τη νίκη. Μίλησε η εμπειρία, το καθαρό μυαλό, η αποφασιστικότητα και φυσικά οι αντοχές, με τον Ελβετό να αποδεικνύει ότι είχε μπόλικες και σωματικά και ψυχικά. Ίσως γιατί γνωρίζει ότι οι Αγώνες του Λονδίνου αποτελούν τη μοναδική του ευκαιρία για να βρεθεί στο βάθρο, αφού στο Ρίο σε τέσσερα χρόνια θα έχει «πατήσει» ήδη τα 35 και ποιος ξέρει αν αγωνίζεται μέχρι τότε. Και φυσικά αναφερόμαστε στο απλό, γιατι στο διπλό κατέχει τον τίτλο μαζί με τον Στάνισλας Βαβρίνκα.

www.gazzetta.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ