2012-08-03 13:24:23
Φωτογραφία για Τι συμβαίνει;
Αγαπητέ,

Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς συμβαίνει με τον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη. Οι κινήσεις του δεν μοιάζουν και πολύ με κινήσεις αμερόληπτου εισαγγελικού λειτουργού. Πολλές φορές δείχνει ότι κινείται με βάση τις ανάγκες της πολιτικής επικαιρότητας, πραγματικής ή κατασκευασμένης, πλήττοντας το κύρος ενός νεοπαγούς θεσμού, τον οποίο πρώτος εκείνος θα έπρεπε να προστατεύει. Φαίνεται, πάντως, ότι μόνο αυτό δεν κάνει και μάλιστα οι κινήσεις του γίνονται προς μια και μόνη κατεύθυνση και δεν είναι απαλλαγμένες από πολιτικές σκοπιμότητες. Ο κ. Πεπόνης δείχνει να έχει βάλει στο στόχαστρο την οικογένεια Παπανδρέου, χωρίς να είναι ευρέως γνωστό για ποιο λόγο.Κατά πρώτον, ο κ. Πεπόνης διέταξε προκαταρκτική εξέταση, δημιουργώντας και τις αντίστοιχες εντυπώσεις για τα περίφημα cds, ύστερα από «καταγγελία» του Πάνου Καμμένου ότι ο αδελφός του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, ο Αντρίκος, είχε εργαστεί σε εταιρία η οποία κέρδισε από τα ελληνικά ομόλογα
. Δεύτερο, ο κ. Πεπόνης, λίγες μέρες πριν, ζήτησε να γίνει προκαταρκτική έρευνα για τις δηλώσεις που φέρεται να έκανε στην εφημερίδα Νιου Γιορκ Ταϊμς ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ Παναγιώτης Ρουμελιώτης, ο οποίος υποστήριξε ότι το Ταμείο γνώριζε ότι το ελληνικό πρόγραμμα δεν πρόκειται να πετύχει, διότι δεν υπάρχει κανένα ανάλογο προηγούμενο που να έχει επιτύχει. Ο κ. εισαγγελέας, με αφορμή τις δηλώσεις Ρουμελιώτη ψάχνει να βρει αν υπάρχει απιστία κατά του δημοσίου, από ποιόν και σε ποιο βαθμό, για να του καταλογίσει, προφανώς την ευθύνη. Τι κι αν το ΔΝΤ με επίσημη ανακοίνωση διέψευσε τους ισχυρισμούς Ρουμελιώτη. Ο κ. Πεπόνης φαίνεται ότι διαβάζει μόνο ό,τι θέλει, ή ό,τι βολεύει τις επιδιώξεις του.

Και βέβαια ο κ. Πεπόνης δεν διάβασε τη δήλωση του κ. Ρουμελιώτη τον Νοέμβριο του 2010 στο ΑΠΕ, η οποία δημοσιεύθηκε τουλάχιστον στην «Καθημερινή», λίαν προσφάτως, όπου υποστήριζε ότι αν η Ελλάδα εφαρμόσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα, δεν τίθεται θέμα χρεοκοπίας. Τι άλλαξε από τότε και ο κ. Ρουμελιώτης άλλαξε τις δηλώσεις του; (τις άλλαξε άραγε;)

Ίσως αυτό θα έπρεπε να ψάξει ο κ. Πεπόνης, αλλά δεν το κάνει.

Επίσης ο κ. Πεπόνης δείχνει να αγνοεί ορισμένες πρόσφατες εξελίξεις οι οποίες ίσως και να δίνουν κάποια εξήγηση για την αλλαγή στάσης του κ. Ρουμελιώτη, ο οποίος έπαψε πια να είναι εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ και προσελήφθη σε ελληνική Τράπεζα, με την οποία ο κ. Παπανδρέου είχε σφοδρή αντιπαράθεση την τελευταία περίοδο της πρωθυπουργίας του, όπως και με γνωστό δημοσιογραφικό συγκρότημα, το οποίο έχει πολλά δάνεια στην εν λόγω Τράπεζα. Είναι, άραγε, τυχαία όλα αυτά;

Αλλά ο κ. Πεπόνης δίνει αφορμές να του καταλογίζεται ότι ενεργεί εναντίον μιας μόνο πλευράς. Για παράδειγμα, πριν από μήνες, όταν στον ραδιοφωνικό σταθμό «Ράδιο 9», όπως λεγόταν τότε, μεταδίδονταν μια εκπομπή με τίτλο «Εκπομπή Α.Ε.» του τότε διευθυντή του σταθμού Μάνου Κακλαμάνου με τη συμμετοχή του γνωστού οικονομολόγου Δημήτρη Καζάκη, ο κ. Καζάκης είχε καταλογίσει, ευθέως, προσωπικά στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή ότι κερδοσκόπησε σε βάρος της χώρας. Και μάλιστα το συγκεκριμένο απόσπασμα «έπαιζε» καθημερινά ως διαφημιστικό της εκπομπής. Ο κ. Πεπόνης δεν άσκησε δίωξη. Δεν το άκουσε; Δεν το πληροφορήθηκε; Για πολιτικούς λόγους το άφησε να περάσει; Ο ίδιος το γνωρίζει. Και βέβαια δεν τίθεται θέμα συμψηφισμού. Αυτό που τίθεται είναι θέμα διακριτικής μεταχείρισης σε βάρος κάποιων και υπέρ κάποιων άλλων. Και όπως έλεγε ο Γεώργιος Παπανδρέου «και οι κρίνοντες κρίνονται».
I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ