2012-08-03 12:42:27
Φωτογραφία για ΣΤΗ 16η ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΤΟΥ CHAMPIONS LEAGUE Ο ΘΡΥΛΟΣ!
Στη 16η θέση στην ιστορία του Tσάμπιονς Λιγκ ο Ολυμπιακός για τα έσοδα από τη διοργάνωση, ενώ, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το "Goal", κερδίζει πάνω από το 50% των ελληνικών εσόδων!

Αναλυτικά το δημοσίευμα:

Για τη 14η συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ προετοιμάζεται ο Ολυμπιακός του Λεονάρντο Ζαρντίμ με σκοπό βεβαίως, όπως κάθε χρονιά, μια καλή πορεία που έχει ως βασικό στόχο την πρόκριση στις "16" καλύτερες ομάδες της διασυλλογικής διοργάνωσης.

Την πρόκριση δηλαδή από τους ομίλους που και φέτος ο Ολυμπιακός συμμετέχει απευθείας χάρη στην κατάκτηση του πρωταθλήματος ελπίζοντας από τη μια να προσδώσει μεγαλύτερο πρεστίζ στο όνομά του όσον αφορά την ευρωπαϊκή καταξίωση αλλά και συνάμα να γεμίσει τα ταμεία του με έσοδα από το Τσάμπιονς Λιγκ. Η μεγάλη ευρωπαϊκή διοργάνωση άλλωστε αποτελεί την κυριότερη πηγή εσόδων για τον Ολυμπιακό, όπως και για πολλές άλλες ευρωπαϊκές ομάδες, παίζοντας σημαντικό ρόλο στα οικονομικά δεδομένα του.


Η εκάστοτε πορεία βεβαίως καθορίζει και τα χρήματα που έρχονται στον σύλλογο, όπως και το αν θα είναι η μοναδική ελληνική ομάδα στο Τσάμπιονς Λιγκ για να καρπωθεί το 100% του market pool όπως έγινε πέρσι παίρνοντας έτσι 14.844.000 ευρώ καταλαμβάνοντας τη 10η θέση ανάμεσα σε όλες τις ομάδες που συμμετείχαν στη διοργάνωση. Φέτος βεβαίως θα περιμένει την πορεία του ΠΑΟ στα προκριματικά για να γνωρίζει αν θα πάρει όλο το ποσό του market pool ή το 65% όπως από φέτος έχει γίνει για την ομάδα που μπαίνει κατευθείαν στους ομίλους.

Το εντυπωσιακό στοιχείο πάντως για τον Ολυμπιακό έχει να κάνει με το ότι βρίσκεται στη 16η θέση στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ όσον αφορά τα έσοδα που έχει από τη διοργάνωση, ανεβαίνοντας με την περσινή πορεία του και τα 24.444.000 ευρώ που πήρε μια παραπάνω θέση προσπερνώντας την Πόρτο. Μπροστά από τον Ολυμπιακό εν όψει του νέου Τσάμπιονς Λιγκ βρίσκονται οι κορυφαίες ομάδες της γηραιάς ηπείρου και κατά σειρά οι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μπάγερν, Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, Αρσεναλ, Τσέλσι, Μίλαν, Λιόν, Ιντερ, Γιουβέντους, Λίβερπουλ, Ρόμα, Αϊντχόφεν, Βαλένθια και Λεβερκούζεν.

Πάνω από το 50% των ελληνικών εσόδων!

Οι 13 συμμετοχές που έχει κάνει έως τώρα ο Ολυμπιακός στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι λογικό να φέρνουν και τη μερίδα του λέοντος των "ελληνικών" εσόδων της κορυφαίας διοργάνωσης στους Πειραιώτες. Ειδικά όταν τα τελευταία χρόνια ο Ολυμπιακός φροντίζει να πηγαίνει καλά και αγωνιστικά ανεβάζοντας έτσι συνάμα και τα έσοδά του. Από τα 252.874.990 ευρώ που έχουν μοιραστεί στις τρεις ελληνικές ομάδες που έχουν συμμετάσχει στο Τσάμπιονς Λιγκ, ο Ολυμπιακός έχει πάρει τα 135.754.283 ευρώ με τον ΠΑΟ να ακολουθεί με 91.637.389 ευρώ και την ΑΕΚ με 25.479.318.

Είναι επίσης χαρακτηριστικό πως οι δύο καλύτερες χρονιές από πλευράς εσόδων για τον Ολυμπιακό έχουν καταγραφεί στις δύο τελευταίες του συμμετοχές. Τη σεζόν 2009-10 με 27.694.000 ευρώ όπου ναι μεν αγωνιστικά ο Ολυμπιακός απέτυχε στην Ελλάδα χάνοντας το πρωτάθλημα, όμως στο Τσάμπιονς Λιγκ έπαιξε στη φάση των "16" κόντρα στην Μπορντό παλεύοντας για τους "8". Και βέβαια την περσινή σεζόν όπου παρότι έμεινε εκτός πρόκρισης από τους ομίλους είχε συνολικά έσοδα 24.444.000 ευρώ στο Τσάμπιονς Λιγκ. Παράλληλα από την πορεία του στο Γιουρόπα Λιγκ πρόσθεσε άλλο 1.118.393 ευρώ στα ταμεία του!

17 θέσεις μπροστά από τον Παναθηναϊκό!

Για πρώτη φορά στην ιστορία του ο Ολυμπιακός ξεκινάει μία ευρωπαϊκή σεζόν με τόσο μεγάλη διαφορά στη βαθμολογία της UEFA από τον Παναθηναϊκό με τον οποίο τον χωρίζουν 17 ολόκληρες θέσεις! Συγκεκριμένα ο πρωταθλητής Ελλάδας είναι αυτή τη στιγμή 33ος στη βαθμολογία της UEFA με τους «πράσινους» στην 50ή θέση, τον ΠΑΟΚ 64ο και την ΑΕΚ 96η! Ο Ολυμπιακός με μία επίδοση σαν την περσινή θα πλησιάσει πολύ το Top-20 της Ευρώπης, ενώ θα πρέπει να καλύψει τους 9.300 πόντους της σεζόν που θα βγάλει από την πενταετία του στο τέλος της εφετινής χρονιάς.

Για να το πετύχει αυτό θα χρειαστεί μόλις δύο νίκες και μία ισοπαλία, αφού έχει ήδη εισπράξει το μπόνους των 4.000 πόντων για τη συμμετοχή του στους ομίλους του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ. Το μόνο άσχημο για τον Ολυμπιακό είναι ότι θα «κουβαλάει» για τρία ακόμα χρόνια την αρνητική επίδοση των 2.520 πόντων από την προπέρσινη σεζόν με τον πρόωρο αποκλεισμό από τη Μακάμπι.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ